verregend weekend

Zaterdag 5 mei is, als ik naar buiten kijk, niet bepaald een bevrijding te noemen. Bevrijdingsdag hoort zonnig te zijn met her en der fier hangende rood wit blauwe vlaggen. Niets van dat alles. Ook het paparazzipleintje is – op een statige vlag van de kantine van de HRR – verder helemaal leeg.

Vanaf  de vroege ochtend  regent het onophoudelijk en het HRR-programma voor deze dag valt hierbij dan ook letterlijk en figuurlijk in het water. Het is niet alleen nat maar met 7 graden ook behoorlijk koud. Natuurlijk gaan in  de kantine de weerspreuken weer over de tong (“een koude mei, een gouden mei” en “een natte mei geeft boter in de wei”) maar… het zijn allemaal dooddoeners want….met dit weer zal het programma er keihard uitgegooid worden.

Toch wordt er behoorlijk gebeld of er gefietst wordt en met een buienradar op een groot scherm gloort zelfs hoop aan de donkere hemel. Uiteindelijk wordt besloten dat er toch nog gefietst zal worden echter alleen als het droog wordt !!!!

Om half drie verschijnt een doornatte sponsor in de kantine. “we zouden toch gaan fietsen als het droog wordt..???” Dat het nu nog regent doet er volgens hem niets aan af want…. het wordt zeker droog…!!! Door de regen en de plassen gaat het vervolgens op pad. De regen maakt het extra koud en overschoentjes zijn vandaag geen overbodige luxe. Via de Weerd en Roermond gaat het langs Ool en Merum richting Sint Joost en warempel…. het wordt toch nog droog !! Toch vervloek ik Dion onderweg geregeld. Als ik mijn fiets bekijk betekent dit weer poetsen en…..hier heb ik vandaag dus echt geen zin in….. Als ik Dion vraag waarom hij met dit smerige weer toch op die fiets kruipt is hij erg bondig in zijn commentaar: “het is fietsen of…thuis dat hele opdrachtenlijstje afwerken en ja…dan is de keuze snel gemaakt, weer…of geen weer!!”

Met een stevige wind tegen gaat het vervolgens via Osen huiswaarts. Een kort rondje waarbij het gemiddelde de 30 net niet haalde en de fiets als een gebruiksvoorwerp na afloop meteen – zonder sopje – aan de haak werd gehangen……..

En nu is het dan zondagmorgen 10.00 uur. De buienradar geeft weer doemscenario’s maar…. er wordt al volop gebeld. Er zal wel weer gefietst worden……………. en ik ben nog blij ook. Waarom…?? Omdat ik de fiets gisteren niet gepoetst heb !! Sla ik vandaag toch nog twee vliegen in een klap !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s