Verrassingsroute (2)

Als ik zaterdagmiddag naar buiten kijk ben ik niet verrast als het regent want de buienradar en de voorspellingen hebben dit ook al aangekondigd. Toch meen ik er vandaag nog eens helemaal voor te moeten gaan: mijn laatste twc ritje van het voorjaar en… ook nog een verrassingsritje !!

Als ik Robert ophaal is het gelukkig even droog maar net weer op de fiets begint het alweer te druppelen. Uiteraard zijn we weer aan het raden hoeveel er vandaag aan de start staan. In Berg komen we al drie man van de C tegen. Tja, zij stonden met nog 3 anderen aan de start en gaan naar huis…te slecht weer voor die mannen. Als we bij de Wiee arriveren staat er notabene “een” man te wachten. Het is Guus, die had gehoopt dat hij de enige zou blijven maar als even later ook Henk arriveert mag het geen verrassing meer zijn dat er gefietst zal worden. 

Nog voordat er gestart wordt komt Henk met een verrassing. Uit zijn mouw tovert hij een briefje te voorschijn.  Ofschoon hij steeds zegt dat hij geen routes meer maakt doet het iedereen deugd dat er op 9 mei weer een mooie route onder leiding van Henk naar Bokrijk zal plaatsvinden.

Het is een uur en langer wachten heeft geen zin: met 4 man gaat het op pad. De route is en blijft voor iedereen een verrassing. “Het gaat daar naartoe waar de lucht een beetje blauw ziet”, is het commentaar van een verrassende routecommissaris, die zelf ook nog eens verrast was dat ie de route moest uitstippelen…!! In ’t Reutje was al geen blauw meer aan de hemel waar te nemen en begon het te regenen en in Mofert was de zachte regen overgegaan in een behoorlijke plensbui. Omdat de routecommissaris het niet had over omdraaien ging het in strak tempo en tegen de wind in via Pey, Slek naar Deteren. Bij de oversteek in Slek werd nog gezegd dat het toch wel erg druk op de Rijksweg was en…dat dit kwam omdat niemand door dit beestenweer de fiets pakt maar iedereen met de auto op pad is….. Robert maakt het erg bont door te zeggen dat hij het regenjasje met zo’n weer altijd bij zich heeft alleen…. waarom doet hij het niet aan…??? Zijn commentaar: “als bestuurder moet ik het belang van twc postert laten prevaleren boven het halen van een nat pak want met dat regenjasje  zijn we niet meer als twc postert herkenbaar.” Voor Henk kan het allemaal niet slecht genoeg zijn. “Soms is het wegdek slecht en nu zijn de weersomstandigheden slecht maar zoals we in de regel voornamelijk over goede wegen rijden zo valt gelukkig ook nu de meeste regen naast ons….!!”  is zijn commentaar.

Als het via Detere – daar waar het beste zaad om te “vogele” te krijgen is – Buchten, Holtum en Graetheide de paol cq het veer over gaat naar Stokkum krijgen we weer een verrassing: het is droog !! en… de wind zit in ’t hat..!! Degenen die dachten dat het linea recta naar Postert zou gaan werd weer verrast: sight-seeing door Wessem met verrassende en over “nog nooit gefietste” buitenwegen zorgden ervoor dat ook deze ectra lus zonder morren genomen werd. Met de donkere wolken op onze hielen bleef het tot postert droog.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s