Rondje Swartbroek

Rondje Swartbroek Paaszaterdag ! Vandaag staat een B-tocht naar Swartbroek op het programma. Als ik om half twaalf eens op de thermometer kijk zie ik dat het slechts 6,5 graden is en… na al die regen van vanmorgen is het niet echt uitnodigend om op de fiets te stappen. Maar…met de slechte weersvoorspellingen in het vooruitzicht is het toch maar toegeven aan het minst voor de hand liggende: “fietsen”. Onderweg waagt Robert al eens een gokje: “8 man aan de start !”. Als ik over “10 man” spreek en aangeef dat sommigen wel moeten trainen (de Alpe komt er immers aan en Etienne is er dit keer ook bij) kan Robert zich wel vinden in een bijstelling van het aantal. In Postert is het dan ook meteen goed tellen en warempel: 12 !! worden er geteld. Het unicum is dat er vandaag meer B-rijders op pad gaan dan C-rijders. De “paasdip” levert voor hun maar 10 personen op de presentielijst. Zei Rene D. me nog dat hij vandaag uitdrukkelijk in beeld wilde fietsen omdat voor de tv zitten geen conditie oplevert, sorry Rene, geen beelden van jou vandaag, immers…. geen helm betekent geen plaatjes ! Koud vanaf de start wordt er meteen ingevlogen ! Van aquit gaan Rene en Etienne er als de hazen vandoor. Het gaat erg soepel bij hun, zal het aan de nieuwe “karretjes” liggen die als een speer door de wind glijden…?? Even voorbij het Reutje is de groep weer compleet en de koprijders worden meteen overladen met ondefinieerbare bewoordingen. In Mofert komen we een sliert Kennedymars wandelaars tegen. Kwart over een en dan pas in Mofert? Dit wordt nog een lange weg voor deze stakkers. De B-groep is nu 7 km onderweg en het gaat hard…. Zal het voor ons ook nog een lange weg worden..?? Via Hingen en Echt wordt de klim over de kanaalbrug gemaakt en als we langs de waterplas van Stevensweert fietsen is het de voorzitter – en hij rijdt niet eens op kop !! – die om aflossing vraagt. Veel interesse in kopwerk is er niet want de zweep heeft er goed op gelegen. Rene blijft stug op kop en Marco neemt – ongaarne – de plaats van Etienne in. Als het via de Maasbrug naar Wessem
gaat moet nog enigszins door de vele wandelaars geslalomd worden maar een ding is zeker: de fietsers zijn vol ontzag over deze doorzetters. De Maasbrug was net een brug te ver voor Ton en Henk; afgelopen woensdag was het een kort rondje vanwege de regen en vandaag….een kort rondje vanwege het (toch wel te hoge) tempo ! Voor deze “rouleurs” is het adagio: kilometers maken en zeker niet knallen, het immers geen profkoers !

via het Hagebrook gaat het langs het Anthoniuskapelletje (het enige dat ik vandaag mis is de vorm!!) naar Ittervoort en Neeritter en hier tonen zich de eerste tekenen dat het hard gegaan is. Een schreeuw van de routecommissaris dat het veld bij elkaar moet blijven. Bij het hoge tempo is het soms vervelend als de helft van de groep op het fietspad zit en de andere helft op de rijbaan (te lang op de rijbaan betekent een manoeuvre uithalen om weer op het pad te komen en “achtervolgen”). In Stramproy aangekomen is te zien dat het vet bij een enkeling al behoorlijk van de soep is en de kreet: “bij elkaar blijven” van Etienne geeft weer aan dat de routecommissaris zelfs gaten laat vallen….

Als het vanuit Tungelroy naar Swartbroek gaat en….twee kilometer voor de bestemming rechtsaf wordt gedraaid weet de hele groep genoeg: de routecommissaris zit erbij als een vogeltje voor de poes !! En niet alleen hij !! ook zijn mooie nieuwe fiets deelt al in de malaise getuige het piepen en kraken. Wat een solidariteit !! Een rondje Swartbroek vandaag dat de bestemming op 2 !!! – inderdaad TWEE !! – kilometer gemist heeft. Wat volgt is uitbollen….. zodat er geen scheuren in de groep ontstaan. via Kelpen en Oler gaat het naar Grathem, Heel en Osen richting Postert. Het was vandaag overduidelijk dat een goed begin natuurlijk het halve werk is maar……… uiteindelijk kroont het einde het werk !!

wordt vervolgd

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s