Rondje Ratheim

Woensdagmiddag 28 maart en een voorspelling van meer dan 20 graden. Dit zijn cijfers die voor records zorgen. De opkomst van het C- en B- peloton is ook een dagrecord voor woensdag 28 maart !!! 20 C “men” en 17 !!! B-rijd(st)ers aan de start. Menigeen heeft er een vrij dagje voor genomen om vandaag met twc op pad te gaan.

De B groep gaat naar de Slingerberg en de C-groep naar Roggel dus verheug ik me op een rondje C-groep en kan ik in Horn lekker afhaken. Ik word meteen verrast: “vandaag gaat het naar Ratheim en de volgende week gaan we naar Roggel”, wordt meegedeeld. Oeps, rondje Slingerberg of oostwaarts naar Ratheim en mijn afspraak van 15.00 uur: die  kan ik vergeten…… of toch maar onverrichterzaak terug naar huis…???

Ik kies tochmaar voor het rondje Ratheim met de C-groep. Op pad met meer dan 1000 jaar fietservaring !!! Als ik mijn dilemma opper hoor ik van degene die naast me fietst: “de vorige week stond een rondje gevangenis op het programma maar….ik heb geen gevangenis gezien…!!” Dat Rinze de specialist is voor de rondjes Duitsland blijkt eens te meer: de smalste wegen, landwegen, binnendoortjes en leuke klimmetjes. Dit laatste wordt hem op een gegeven moment toch wel aangerekend: “en dit is een vlakke route…??” wordt door een enkeling de groep ingegooid, als even gerust wordt op de “Mijnberg” in Huckelhoven.

De gesprekken gaan diep vandaag: over de evolutieleer en inderdaad…. als ik iedereen “aan de banaan” zie dan probeer ik de verschillende apen eruit te halen. Naast een ander fietsende hadden we het over apenstreken en hoe handig het wel eens is als het gehoor begint na te laten en men selectief met input kan omgaan. Uiteindelijk ging het ook nog eens over het apestaartje oftewel “@” en gaf ik het emailadres door want….. eigenlijk ging het ook over foto’s maken en kreeg ik diverse tips hoe een en ander NOG beter kan ! Dat het tijdens deze mooie tocht ook nog ging over Roermondse intriges, hoge benzineprijzen, www privacy, wandelen en fietsen geeft weer aan dat het naast genieten van natuur ook kon worden genoten van heerlijke verhalen.

Tot slot wil ik toch nog een ding met iedereen delen. Tot voor kort was het een onbesproken thema oftewel, “een geheim’. Enig navraagwerk heeft toch resultaat opgeleverd. Was is namelijk het geval ?? In het hele peloton wordt in maart nog met lange broek gefietst of…met witte melktuiten van benen Maar….. er is een iemand die in maart al erg bruine benen heeft. Hoe dit kan ?? Men hoeft er niet voor naar Mallorca ! Men hoeft er ook geen zonnebankkuur voor te ondernemen ! Het is heel simpel; even naar de winkel van Piet Daemen daar vragen naar Gerda, die je dan massageolie verkoopt die  de benen meteen bruin kleuren !! Oh ja, en de enkeling die nog geen nieuwe fiets heeft…. te krijgen in dezelfde winkel !! 

… mocht men een houten fiets willen…. dan kan men terecht bij Ton (zie verder reclame op de truitjes van twc postert)

en tot slot – dit kan ik u verzekeren – deze reclame is gratis en voor niks. En mocht u een en ander willen verzekeren (dan moet u toch bij lancyr zijn !)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s