Hillensberg

Als ik zie dat het vandaag een route van John Hillen wordt dan zijn er veel onzekerheden: hoe zal de route exact verlopen en…… zullen we uitkomen op de landingsbaan van vliegveld Zuid-limburg..?? Maar naast de onzekerheden is er ook een zekerheid. De bestemming is namelijk die “berg”, “ZIJN” berg: HILLENsberg !!!

Dat John iets met bergen heeft is iedereen wel duidelijk want gaat het elk jaar naar Hillensberg, dit jaar gaat John voor meer en zal hij met een aantal mensen uit Berg naar de Alpe d’Huez gaan om mee te doen aan de Alpe d’Huzes  (“Berg nao de berg). “Een keer Hillensberg is een schijntje tegenover mijn streven om 4 keer de Alpe te bedwingen en dus zal ik vandaag zeker met de eersten boven komen”, is het commentaar vooraf van John.

Sporthal “De Wiee”, kwart voor een. Jos Willemsen en Jan Leenen staan al keurig in vol ornaat paraat. Heerlijk vroeg, lekker op tijd maar wat blijkt…….. beide heren zouden graag met de C meegaan en die is al even op weg en dus besluiten de heren om voor zichzelf dat rondje te maken. Tja…de klok nog niet eens verzet en deze heren hebben de start nu al verslapen…! De opkomst is in elk geval uitstekend. Om half een hadden 15 C-mannen de startlijst getekend en voor het vertrek van de B gaven 16 man (waaronder een vrouw!)  acte de presence.

Bij de start werd door een enkeling (Robert, die op zondag de halve marathon van Venlo gaat lopen en Jos Janssen, die – na anderhalf jaar – probeerde het goede gevoel van fietsen weer terug te krijgen) al aangegeven dat de afstand iets te hoog gegrepen zou zijn en men ergens op de route zou afhaken. En ook nu weer is het “fietsen gapen” , de nieuwe fiets van bolle en Peter of de op maat gemaakte Cube van Har en niet de vergeten, de nieuwe lakschoentjes van Peter en Fred !! Ja, het etalagegehalte was wederom hoog te noemen.

Onder een heerlijk zonnetje en met 20 graden op de teller zijn het de “bestuurders” die het heft in handen nemen en de klop pakken. Van Postert naar Putbroek en Mariahoop, Koningsbosch en over het Duits tot Hillensberg en……….. bijna 30 kilometer verder zijn het nog steeds !!! beide heren die op kop van de groep sleuren.  De hele weg: geen enkel elleboogje te bespeuren. “Afgeven”, nooit van gehoord !!! Of dit slim is…….

In Hillensberg is meteen duidelijk dat het koers is; John Hillen komt als een pijl uit de boog de berg op flitsen, gevolgd door een peloton dat gebukt gaat onder dit harde tempo en al sjravelendj zich naar boven hijst. Op de top is duidelijk: John heeft “zijn” berg als eerste genomen. “Ik ben de baas” zegt John bovengekomen nog eens luid en duidelijk. “Hiervoor heb ik ook het nodige moeten laten de afgelopen maanden”, vervolgt hij. Wiel Nissen, de laatste der Mohikanen als het op het dragen van een helm aangaat (en daarom sta je nu ook voor het eerst op de foto !!) heeft zijn jump net te laat ingezet en gaat als goede tweede over de top. Dat besturen ook de boel van achter in de gaten houden is blijkt uit de bus, die vol zit met bestuursleden (Robert en Wil).

(mooi  gelukte foto !! ook al kost het soms wat manoeuvres….)

In Oirsbeek wordt behoorlijk snel afgedaald met wel snelheden tot 60 kilometer en als het in Amstenrade wederom klimmen is, merkt men dat bij een enkeling het vet al behoorlijk van de soep is. “Ik dacht dat alleen de Hillensberg op het program stond” was het commentaar van rode lantaarn Wil op “alweer” een bergje. Hierna gaat het via Beek (achter de lampenzaak linksaf richting Catsop !) richting Elsloo en via de kleine Meers langs het kanaal tot aan Maasbracht. Met de wind oppe kop blijft het tempo erg strak (30 “kaa iem haaa”). De A-renners komen aan kop, bijgestaan door een afgetrainde Guus en Sjra en Dion.

Dat het koers was moge duidelijk zijn maar niet alleen koers, het ging ook over autoracen, winterbanden, tuinieren, venloop, fiets verkopen, uitdagingen, fietsambities, nieuwe fietsen, en in plaats van die nieuwe fiets een voliere met heel veel nieuwe vogels. Etc. etc. etc. Kortom, het is heerlijk om met een grote groep op pad te gaan en naast fietsen te genieten van natuur en….van veel bla, bla, bla…….

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s