Rondje Pierre Fonteijn

Waren de temperaturen donderdag en vrijdag nog rond de 20 graden en was het voor menig liefhebber al korte mouwtjes weer, zaterdag 17  maart, de dag van de seizoensouverture van twc postert, heeft de temperatuur een behoorlijke stap terug gedaan en is met 10 graden de koek op.

Bij de Wiee aangekomen is meteen te zien dat het weer geen invloed heeft op de opkomst. Meer dan 30 (omdat niemand stil bleef staan weet ik niet of het er 33 of 34 waren) renners staan lekker gezellig met elkaar te kletsen totdat om 13.00 uur Wim het fluitsignaal geeft. Wim, de man die het hele jaar in de kampioenstrui mag koersen, is vandaag wegkapitein en doet ook het woord vooraf waarbij iedereen wordt uitgenodigd om na afloop van de rit nog even gezellig na te praten.

en dan gaat het toch echt op pad !! Frans en Wim op kop en de rest….die volgt !! Dat het postert peloton een indrukwekkend geheel vormt blijkt uit het feit dat de groep overal voorrang krijgt. Niet alleen twc postert als groep staat in de etalage ook menig fietser zet zich (beter gezegd: zijn fiets) in de etalage. Wat een mooie nieuwe fietsen in dat peloton..!! In het voorbijgaan zag ik dat Jos, Piet, Pierre, Piet, Guus, Etienne en Dion allemaal op nieuw gelikt materiaal rondrijden. Crisis…?? Niets van te merken ..!!

Via Berg voert de route naar Linne en Maasbracht en als de groep in Berkelaar aankomt is het drummen om in een goede positie te zitten als de klim in Echt eraan komt. Uiteraard wil iedereen goed vooraan zitten want: boven staat de fotograaf ! Na de klim volgt gelukkig ook een afdaling en in Roosteren aangekomen is het Sjra (“normaal heb ik hier nooit last van !!!”) die even aan de kant van de weg moet en als het via Maaseik naar Aldeneik gaat is het “traditie Toni” die ervoor zorgt dat er niet v(lek)keloos kan worden doorgefietst. “Nog niets gefietst, geen vorm en dan zie je wat ervan komt”, is zijn commentaar. Dat het laatste deel van de buitenband bij het ventiel erop moet worden gelegd was een gratis les die Wim hem nog even meegaf.  In de groep ook de bijna 74 jarige nestor Piet, die zich niet gek laat maken en tijdens deze extra ingelaste stop nog even een banaantje wegwerkt.

Hierna gaat het langs de Maas omlaag richting Ophoven en Kessenich en wordt in natuurgebied ter Koel de grens overgestoken. Via Thorn, Panheel en Heel gaat het de stuw over om weer via Linne terug te keren naar Postert. Voor niets gaat de zon op zegt men wel eens en deze zaterdag: de zon was niet te zien !! en voor niks kregen de renners het zeker niet. In Roosteren werd het Ger al te veel en hij draaide zich om; in Heel moesten wederom 3 man de rol lossen en in Berg haakte zowaar een half peloton af !!! Ja heren, dit krijgt men ervan als men conditioneel te weinig in huis heeft.

Velen “zeggen  af te haken  om te genieten van de tv beelden van de “primavera” en de echte genieter ging nog even door naar de Wiee alleen………. de echte genieters werden zwaar teleurgesteld. De sporthal was closed, fermee, gesloten !!!!

Stond  daar een peloton van  14 renners, inclusief de voorzitter, hunkerend naar een warme kop koffie en niks, nada, niente te krijgen. Er was niets geregeld, cq afgesproken, en “de bonnefooi” ging dus al meteen aan het begin van het seizoen niet op. Jammer jammer, jammer (oftewel, jaomer, jaomer, jaomer). Uiteindelijk ging de hele groep met een bedrukt gezicht huiswaarts alleen de penningmeester….. die kon een glimlach niet verbergen…..

de organisatie van de beloofde kop koffie krijgt in elk geval nu een heel jaar de tijd om voor de openingsrit 2013 alles goed op de rol te krijgen…..

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rondje Pierre Fonteijn

 1. Toni zegt:

  Ha die Jan,

  Wederom mooi geschreven. En ik maar tegen Marco Visschers fluisteren dat ik het van de daken wilde schreeuwen dat we een jaar eerder ook op die lokatie moesten stoppen. Echter omdat ik niemand hoorde……zweeg ik ook maar!
  Bedankt voor de woorden, ik hoop alleen dat het GÉÉN traditie wordt, alhoewel menigeen het goed uitkomt om even te eten of te “wateren”.
  Sjoon sjtökske…..tot woensdag?!

  Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s