Natte dreilandergiro

De voorspellingen waren goed te noemen; het zou warmer worden en hoogstwaarschijnlijk ook droog.  Om kwart voor 10 bevestigde weerman Thijs dit nog eens. De buienradar liet een buitje zien maar dit stelde niets voor.

Om kwart voor een die bui en de zin om te fietsen was meteen weg. Maar dit mag want wie gaat er nu fietsen met dit weer..?? Tja…duidelijk is dat ik geen rekening heb gehouden met het fanatisme van de HRR. Ruim op tijd komt kletsnatte Robert aanzetten. “Het was droog toen ik vertrok want anders…” was het verhaal van Robert en even later verschijnt ook Dion. De routecommissaris is clement: “vandaag geen rondje Berg aan de Maas maar een ingekort rondje”. Deze mededeling werd goed ontvangen en in de regen gingen de HRR net na de klok van een op pad.

Het merendeel van het kopwerk kwam op naam van Dion, die – zoals hij aangaf – de vorm goed te pakken heeft. Ook Robert laat zich niet onbetuigd en draagt keurig zijn steentje bij. Soms gaat het zo hard dat de groep behoorlijk aan het rekkertje hangt. Paparazzi is niet aan het front te zien maar dit heeft te maken met het geklommel aan zijn fototoestel. De weg is bezaaid met steentjes en drek en dus is het “piano-aan” door de bochten. In het achterland van Koningsbosch – als we net Pruses uit zijn – neemt Jan de kop, hetgeen een teken is dat er nu doorgedraaid moet worden. De ervaren rotten weten dat Jan nog veel over moet hebben en dus krijgt hij extra lange kopbeurten. Onderweg gaat het over het milieu en hybride auto’s. Dit laatste is ingegeven door het feit dat zowel Robert als Dion hun resp. Zweedse en Duitse onverwoestbare voitures hebben ingeruild voor Jappewerk met heel veel bling bling. De sponsor spreekt zelfs al over sponsor besprekingen met die “Jappe”.

Als paparazzi vanaf de brug in Roosteren een snok eraan geeft tot Aldeneik is er ineens paniek in het peloton. Dion geeft een schreeuw. Zal het hem te hard gaan..?? Gelukkig is dit niet het geval maar is het zijn bandje dat de geest (beter gezegd: “de lucht”)  heeft gegeven. Robert en Jan zeggen in koor dat het zeker te maken moet hebben met vorm want iemand in vorm rijdt nooit lek. Dion kijkt toe hoe Robert pompt en Jan de band op de velg legt. Zal dit te maken hebben met leiderschap..?? Na 5 minuutjes gaat het met tempo 32 langs de Maas naar Kessenich, waar de paol wordt overgestoken en de groep via Thorn naar Wessem gaat. Bij de brug over het kanaal Wessem-Nederweert krijgt Dion het gaatje met Robert niet dicht gereden. Zal de vorm toch niet zo zijn als hij zelf meent..??
 Nog geen 5 seconde later is het weer Dion die “lek” roept. Het nieuwe binnenbandje is zo lek als een mandje en de vragende blik van Dion geeft aan dat iemand van de andere HRR de sponsor een bandje dient te sponsoren. “Ik zal de gulle gever goed belonen” zijn de joviale woorden van Dion. Robert geeft Dion nog een flinke uitbrander: “met zo’n band zou je eigenlijk niet eens mee mogen…!! dae is gans nao de kloate”. Ondertussen krijgt de groep het behoorlijk koud van dat stoppen en is iedereen blij dat de er weer gestart wordt. Dion neemt meteen weer meteen resoluut de kop tot hij in Heel weer langs de weg staat !! Een gevloek zoals we nog nooit gehoord hebben en waarbij zelfs enkele mensen van Sint Anna het hoofd naar buiten steken. “Jullie bandjes zijn niks waard, hebben jullie de binnenband wel goed nagekeken, fiets maar door, ik fiets geen meter meer, ik plak ook niets meer en ik haal de band er ook niet meer vanaf… IK BEL DE KANTINE EN LAAT ME OPHALEN” , schreeuwt Dion ons toe.

Als om kwart over drie het peloton op het paparazzipleintje arriveert heeft de routecommissaris zich keurig aan zijn woord gehouden. Het was inderdaad een korter rondje: in plaats van de geplande 62 km stond er 60 km op te teller…!!

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s