verslag patattenkoers

Als om half een afgetrapt wordt staan er alleen HRR aan de start. Robert heeft het hoogste woord, immers.. hij heeft een koffer vol  extra rode bloedlichaampjes meegenomen van het Afrikaanse  hooggebergte. Het is dus eigenlijk al meteen duidelijk dat vandaag een chasse-patat niet tot de mogelijkheden zal behoren.

Meteen vanaf de start is het de routecommissaris die er een flinke patat op geeft. Ja…de patatten werden behoorlijk op het vuur gezet op deze zaterdagmiddag !! Patattencoureurs hadden deze middag niets te zoeken in het HRR peloton. Na 8 km stond de beklimming van de kerkberg in Heel op het programma en waren er al renners die meenden dat het slot al in zicht was maar…. niets was minder waar !!

Toen het peloton in de buitengebieden van Grathem het bord “aardappels” voorbij schoten was eens te meer de vraag of de stomste boeren de dikste patatten hebben…. Vol tegen de wind is was iedereen zijn patatten aardig aan het afdraaien. Op het kleine molentje ging het kop over kop tegen tempo 30 !!

Of het aan het koude weer heeft gelegen de afgelopen tijd, pipoprostato hoefde vandaag zijn patatjes in elk geval niet af te gieten. Toen een brommertje de maat wilde nemen met de HRR  ging Janp ook een patatje meesteken maar…. ook hij bleef steken op 5 meter !! In Maaseik werd gedraaid en ging het met de wind “in ’t hat” terug maar……. op een gegeven moment kreeg Robert me toch een patat. In de groep werd zelfs even de term “patattencoureur” gebezigd. Niet dat hij een patat had maar…. hij kreeg er een !!!! en hij zat behoorlijk in de puree…! De routecommissaris kreeg ook nog eens het patattenvocht over zich uitgegooid want  in de aankondiging was sprake van een rondje over 58 km en nu ineens gaf de teller al ruim 60 km aan……

Gelukkig roken de renners op het paparazzipleintje al dat de patatten in  het vet lagen en kon er genoten worden mooie tv beelden van de Omloop het Nieuwsblad onder het genot van…. inderdaad: dat patatje oorlog !!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s