voorbereiding in volle gang

Over enkele dagen is het maart en meteorologisch gezien betekent dit het begin van de lente. Alleen bij het horen van het woord “lente” krijg ik al prettige gevoelens: het steeds warmer wordende zonnetje, de bloemen die de perken vullen en de boomgaarden die hun kale jas inwisselen voor een prachtig bloesem en bladerenmantel om nog maar te zwijgen over dat nieuwe leven in het dierenrijk.

Droste effect

Natuurlijk moet gezegd worden dat we nu midden in de vasten zitten: een tijd van vasten en onthouding, met andere woorden: een tabletje chocola minder maar dat trommeltje… nee, dat krijg ik zeker en vast niet gevuld !!

Vasten is eigenlijk helemaal niet verkeerd; de seizoenstart zit er namelijk aan te komen en bij de meesten zal er best nog een kilootje van af kunnen voordat de fiets onder de deken vandaan wordt gehaald. Het begin van de vasten (de aswoensdag) was goed en als de spreuk uitkomt dat het weer van aswoensdag de hele vastentijd blijft dan wordt het een goede (fiets) vastentijd.

Menig fietser is al even bezig met seizoen 2012. de Raboracers kunnen er maar geen genoeg van krijgen en laten het ene seizoen gewoon doorlopen naar het andere. Komende zaterdag gaat “de omloop het volk” (dat klinkt pas !) in Gent van start waardoor de HRR vervroegd weggeschoten zullen worden: om 12.30 uur (half een) vanaf het paparazzipleintje. Met het klimmen van de temperaturen gaat het gemiddelde ook in stijgende lijn en zaterdag zal op twee uur tijd toch zeker 58 km op dat kleine molentje worden weggetrapt !! U bent welkom om deel te nemen aan de “Patattenkoers”.

En of Huub, Dion en Maan de lichamelijke problemen “onder de knie” hebben zullen we ongetwijfeld binnenkort aan den lijve ondervinden als er weer gejakkerd moet worden. Gelukkig dat Jos N. dit alles goed kan spotten want hij zal zijn ogen zeker niet in de zak hebben maar zal ze goed de kost  geven. “vorig jaar kon ik alleen nog de kleuren van de shirtjes waarnemen maar nu beide ogen geopereerd zijn hoop ik weer te kunnen zien wie er voor, achter en naast mij rijdt…!!”, aldus een zichtbaar opgeluchte Jos die zijn ogen niet meer kan geloven en zich inmiddels blind staart op al dat schoons aan de kant van de weg. De te kloppen man in de a-groep zal dit seizoen Ron de W. zijn. Dagelijks is hij op zijn fiets te zien en aan zijn lichaamstaal is af te lezen dat het hard gaat. Zijn commentaar: “clubkampioen zal ik niet worden maar….. ik zal menigeen doen verbazen…!!”

 

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s