elfdorpentocht groot succes

Dat de temperaturen nu juist in het zuiden van het land zo laag moeten blijven en in het noorden – met al die ijsliefhebbers – die dooi is iets waar de rayonhoofden geen invloed op hebben. Het resultaat: een te warm noorden en…een te koud zuiden maar….. weer of geen weer, de elfdorpentocht zou “on gaon”.

Dik ingepakt meldden de eersten zich al op tijd op het paparazzipleintje. Het was op zaterdag zelfs zo koud – volgens een van de deelnemers (een poeet) – dat de vloeibare kristallen van de fietscomputer vaste vormen begon aan te nemen. Nadat door deze spreuk “het ijs gebroken was” kwamen de tongen van deelnemers, die overigens allen “goed beslagen ten ijs kwamen” goed los. Uiteraard werd de organisatie goed de veren inne vot gestoken vanwege het feit dat men niet over een nacht ijs is gegaan.

Omdat op enkele plaatsen toch behoorlijk gekluund zou moeten worden (het leek wel een ijsbaan) had de organisatie al gezorgd voor een paar  “bypasses”. “we gaan  ons niet op glad ijs begeven” aldus de routecommisaris. Maar daar waar  het wegdek “kiele-kiele” was, daar zorgde Dion ervoor dat de groep meteen brak. Balanceren, durf, gewicht en bandendruk zorgen er dan voor dat de mannen en de jongetjes van elkaar gescheiden worden.

De deelnemers genoten van de tocht en dat er na afloop al bij sommigen bevriezingsverschijnselen (bevroren tenen) waren maakte het des te meer tot een “historische” tocht der tochten.

…en eigenlijk is het nog maar het begin van het “echte” werk met a.s. zaterdag de eerste echte klassieker: DE BALLADE DE CARNAVALLADE..!!

Een tocht die de openlucht vastelaoves evenementen in Heitse (pleinfestijn), Venlo (zoepkoel)  en Remunj (Stasiemanifestatie) aan zal doen. In wielertenue staat de groep er altijd mooi gekleurd en verkleed op.

start 13.30 uur paparazzipleintje afstand 61 km.

ps: vanwege storingen met het mobiele netwerk heb ik tot op heden geen berichtgeving vanuit Tanzania ontvangen. En omdat een halve waarheid een hele leugen is, is er derhalve ook geen verslag over deze tocht geplaatst.  Volgens schema zouden Guus en Robert afgelopen nacht om half een de laatste meters naar de top hebben gemaakt om daar – bij minus 25 graden !! – om 6.38 uur de zonsopgang te aanschouwen. Een echte “koninginne-etappe”: 7 km wandelen in ca 13 uur !!!Zie Uitleg. Door op de afbeelding te klikken
laadt u de versie met de hoogst beschikbare resolutie.

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s