Knecht wordt kopman !!

Jaarlijks zie je hem aan de kop van het peloton sleuren en zich helemaal leeg rijden om het tempo er maar in te houden: de knecht !!

Dat het zonder slag of stoot gaat kan moeilijk gezegd worden. Tja…de conditie, daar ligt het niet aan maar….. met het vorderen van de jaren zijn het de pijntjes die steeds meer beginnen op te spelen en die het sleuren aan de kop van de groep en tegen de wind in telkens weer een hele onderneming maken. Maar afgeven….??? j’amais !!! Never !!! NOOIT NIE !!!! Dat de vorm goed is blijkt ook uit het feit dat hij ook geregeld de clown van het gezelschap is: een bloemetje plukken voor een dame (es Tonny dit mer neet leusj..) of die lekke binnenband als strop gebruiken voor iemand waarbij het vet al behoorlijk van de soep is….

De afgelopen weken kwam ik deze meesterknecht herhaaldelijk tegen op zijn mountainbike. “weer of geen weer, ik zal en ik moet toch mijn rondje fietsen”, was zijn commentaar. Ook bij temperaturen van rond het vriespunt was 60 km geen probleem en toen ik hem aan de kant van de weg tegenkwam en hij hulp verleende bij een gevallen collega- fietser stond hij als een knecht die vreemdeling terzijde. Toen ik hem later achterop fietste reed hij met mij af, de extra 5 km…..: een schijntje !!

Maar…. die rot knie !! Of hij zenuwachtig is voor de operatie…? “zo zenuwachtig es mer get kan zeen…!!” maar… zo stelde hij: “het is neet de ierste kier det ich hiejaan geopereerdj waer…!!” en…..”ich hob gezeen det ’t biej Frans oet Postert en Huub oet Mofert super gegange haet..” Zijn credo: even onder het mes en dan weer heel snel op de fiets…!!” oftewel: “hoe aojer, hoe gekker..!!”

…vanaf maandag is de knecht dus ineens kopman !! voorlopig tenminste !!!  want een vos verliest wel zijn haren…maar niet zijn streken !! Maandag (gisteren) werd Maan W. opgenomen om de knie weer “fietswaardig”  te te laten maken. Dat hij nu wordt bijgestaan door vele lieftallige verpleegsters die als waterdrager de boterham naar hem toe komen brengen zal hem vreemd zijn (nou ja vreemd, thuis wordt hij ook dagelijks door Tonny in de watten gelegd !!).    In elk geval zal Maan nu even door de zure appel heen moeten bijten en zich als een ware kopman moeten opstellen  in de hoop dat hij nu niet naast de schoenen gaat lopen maar weer snel op de been zal zijn om als vanouds:  aan de kop van het C-peloton van twc postert te knechten !!!!!

Maan, beterschap en een voorspoedig herstel

bezoekadres week 6:  Laurentiusziekenhuis Remunj

Zijn herstelschema voor de komende weken heb ik via via los weten te peuteren.

Week 7: nog even thuis, week 8: al voorzichtig fietsbewegingen maken, week 9: naar de fiets lopen en er goed naar kijken en…..even een paar stofjes wegpoetsen en week 10: Fietsen !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s