Stilstaan….

Wellicht dat u nog even bij de titel van het vorige bericht bent “staan gebleven” (en dat is nooit weg) nu heel wat anders: “stilstaan” bij wat ons nu is overkomen. De vorige week kondigde Thijs het al aan: Weerstation Kale Valo in Siberie gaf -42 en de Siberische kou zou ook bij ons komen.

Afgelopen zaterdag en zondag stonden we hier nog niet bij stil en was er geen enkel probleem: kilometers maken en fietsen of..zoals de sponsor het altijd zegt:

Vanaf maandag is het ernst en is het ernstig koud, en zoals paparazzi verwoordde: “ik kan het knopje op het fototoestel nog niet meer indrukken met die vier paar handschoenen…!!”.

Een gure noordoostenwind maakte het gevoelsmatig tot wel min 20 graden en toen het nog eens daadwerkelijk min 15 graden werd (om over gevoelstemperatuur maar helemaal te zwijgen..!) zat er maar een ding op: “te poat”  door de natuur te trekken en al fotograferend toch wat kilometers maken. 

 

Sommige fietsers leren het nooit: zo kwam ik maandag in Echt een vloekende en “kopf und kragen” riskerende Piet V. tegen: “***verde ***ver” was zijn korte commentaar. Ook gisteren spotte ik  hem nog bij de Heelderpeel, alwaar hij als een ware ijsmeester het ijs aan het inspecteren was: “te dun en nu rap de fiets op en naar huis” was wederom zijn korte maar bondige commentaar.

 

Komend weekend heeft moeder natuur het programma van de HRR stilgelegd en zullen de fietsen als een monument aan de muur blijven hangen en…. zal het stil blijven op het paparazzipleintje. Met andere woorden: algehele afgelasting van de HRR ritten dit weekend. Men wordt er bijna stil van……………………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s