Mooi weekend !

Wat was het weer mooi dit weekend ! Het weer was natuurlijk mooi maar ook de sport was er om de vingers bij af te likken. Las ik deze week in de wielerrevue nog iets over de Rabo familie, zaterdag was het familiedag bij de nieuwe boerenleenbank in Roermond. De sponsor was niet op de familiedag aanwezig. “De HRR zijn toch ook een beetje familie en als ik kan kiezen dan ga ik vandaag voor de hrr-familiedag…!” was zijn korte commentaar.

Zaterdag om 13.00 uur was het HRR tijd met een erg mooi rondje dat ons via Herten, Ool en Merum naar Linne, Maasbracht, Stevensweert en Roosteren de grens over bracht. Het ging gestaag, het ging hard. Er werd constant gekeken naar de tandwielen die bij de voorganger gestoken waren en werd bij de een 42×18 gedraaid, ook nu is het baas boven baas want de ander deed het met 39×18 nog iets soepeler. Ging de rit naar Roosteren met een lekker windje in “’t hat” toch moest er even gepauzeerd worden toen er vanuit de achterhoede een renner zei:  “ik durf het bijna niet te vragen maar ………..” . Toen iedereen zag van wie de vraag kwam was het duidelijk en werd even voor een sanitaire stop in de remmen geknepen. Een mooi sierlijk oranje lint zorgde voor veel bekijks: de paarden keken eens naar hun familieleden “de stalen rossen” en de fietsers keken volop naar de mooie blauwe luchten en de rakelings over hen heen drijvende luchtballon.

vanuit Maaseik ging het tegen de wind maar de groep sneed er als een mes door de boter door en toen bij het paparazzipleintje de balans werd opgemaakt kon gesteld worden dat de hele groep keurig compleet was gebleven … en dat bij een gemiddelde van 29 kilometer !!

Zondag stond een kort rondje op het programma voor de HRR, voor menigeen reden om maar thuis te blijven. De aanwezigen wisten wel beter: “de rest is niet gekomen vanwege de kou….”, zo werd gesteld. Inderdaad, de temperatuur ging voor het eerst onderuit en

toen de start gegeven werd was het 0,6 graden minus onder de thermometerhut..! (zie afbeelding boven)  Ook kwam de groep vandaag veel bekenden tegen die het “volle Poele” deden en zo kon het gebeuren dat het Ron de W. zelfs gepermitteerd was om e groep te passeren.

voor de rest: Oranje boven met 3 Nederlandse wereldtitels in Kokzijde ! Wat was het mooi en de Belgische overheersing op zondagmiddag kan het wielerhart alleen maar sneller doen kloppen !!

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, hamburg rabo racers, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s