expeditie Kilimanjaro (1)

Wie heeft het niet al eens meegemaakt…?? Ik heb het over het ondernemen van een expeditie..!! Zo ken ik op het werk de “expeditie Venlo”,  een verandertraject met

veranderingen op fysiek en mentaal gebied. Enkele jaren geleden werd de expeditie ingezet met de belevenissen van een Noordpoolreiziger, die een mooi verhaal had over een expeditie en…dat het doorzetten is, dat het zwaar is en… natuurlijk dat er altijd afvallers kunnen zijn bij dergelijke onderneming.

De expeditie waar ik u vanaf einde volgende week mee naartoe neem begint in Arusha.

Zoals u op onderstaand plaatje ziet, het is er niet zo koud als op de Noordpool, neen, in tegenstelling, het is er dagelijks rond de 38 graden. Arusha is de hoofdstad van de regio Bestand:Arusha.jpgArusha en ligt in het noorden van Tanzania. Het is geen dorpje maar een flinke stad met 270.000 inwoners (daarbij vergeleken is Venlo of Maastricht nog maar een dorp). Arusha ligt dichtbij de Serengetivlakte, wellicht een bekende naam bij de kijkers van natuurdocumentaires maar….. Arusha ligt ook aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de 5895 m hoge Kilimanjaro !!!, waar op de top temperaturen van minus 20 graden eerder regel dan uitzondering is !!!!!

Omdat het voor de expeditiereizigers Guus en Robert niet te doen is om een pc mee de berg op te slepen is mij toegezegd dat ik dagelijkse berichtgeving krijg en dus samen met u, “live” op de berg – in het geschreven woord – erbij kan zijn en kan berichten over die beide “die-hards” meemaken.

Robert, rechts op de foto en zoals u ziet al met een grijns alsof hij het tijdens de nieuwjaarsreceptie met een glas in de hand al heel zwaar had en daarnaast Guus, die als ervaren loper dicht in de buurt van Robert bleef tijdens de receptie zullen hun beste beentje voorzetten. Een eerste commentaar van Guus: “de 20 kg teveel is eraf en nu maar hopen, nu ik geen vet meer oppe ribbe heb, dat ik niet bevattelijk zal worden voor ziektes”.  Ook Robert liet zich niet onbetuigd:  “dit weekend gaan we ons voorbereiden door een zware wandelstage in de buurt van de Baraque Michel af te werken, met 674 meter ook een aardige klim !! maar het is peperkoekenwerk in vergelijking met wat ons in Tanzania te wachten staat”. En ik koor zeiden ze: “we gaon d’r gans vaor…!! om de Kilimanjaro op onze palmares bij te schrijven.

Komend weekend wordt er uiteraard ook nog gefietst !! De HRR zullen op zaterdag om 13.00 uur (let op, gewijzigde starttijd !!) op het paparazzipleintje de aftrap doen en zondag zal zo rond de klok van 10.00 uur (ook gewijzigde starttijd !!) worden gestart. Gewijzigde starttijden in verband met het WK cyclecross te Kokzijde.

De K-doos


Geen virus gevonden in dit bericht.
Gecontroleerd door AVG – www.avg.com
Versie: 2012.0.1901 / Virusdatabase: 2109/4770 – datum van uitgifte: 01/27/12

Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s