tussen de buien

Als het niet linksom gaat, dan maar rechtsom !! Voor de trouwe lezer even een misverstand wegwerken: het gaat niet om het rondje Maaseik !! maar het heeft betrekking op het programma van het komende weekend. “Er wordt gefietst…!!”

De route is nog niet met zekerheid te zeggen omdat de routecommissaris niets los wil laten.

Ook het aanvangstijdstip van de ritten is nog niet bekend, hierover kan gebeld worden met de kantine en zult u op een keurige manier te woord worden gestaan door de kantinebeheerder. De buienradar zal morgen geraadpleegd worden want een kou is funest voor een goede voorbereiding op het seizoen en weken van intensieve trainingsarbeid kunnen dan als sneeuw voor de zon stante pede verdwenen zijn. Foto’s zullen er in elk geval gemaakt worden, zo deelde paparazzi me zojuist mee.

Het vorig weekend waren de omstandigheden perfect te noemen. Op zaterdag stond de 50 km lange “Hollanderroute” op het programma. In het gebied achter Heythuysen kan men fietsen zonder plaatsnaambordje of kerk in zicht te hebben en…kan men de orientatie compleet kwijt raken. Zelfs paparazzi moest – op het moment dat Jan op kop sleurde – de weg aan de routecommissaris vragen. Het is bijna onwerkelijk dat Dion niet meer op kop van de groep te vinden is, zijn gestel is nog steeds aan het bijkomen van jaren roofbouw plegen. Gelukkig dat hij de laatste tijd enigszins luistert naar de “dokter” in de groep en hij 4 maal daags bio-glucosamine aan het slikken is (en ook hier liet de sponsor zich weer van zijn beste kant zien door de pilletjes te regelen !). Robert was zich aan het verstoppen gedurende de rit maar de andere HRR hadden het wel gezien: “hij is nog lang niet top want het kleine verzet werd langzamerhand de grootste molen”. Ja Robert, ook met 38 “ka iem ha” op kop rijden ziet het geroutineerde HRR-peloton dat het vet behoorlijk van de soep af was. Over verstoppen gesproken: we waren nog geen kilomter van huis of we stonden al twee keer aan de kant wegens malheur bij Robert, geen lek maar een bijna naar de mallemoer zijnde zadelpen…..Dat Piet de route van de HRR goed bestudeerd had bleek uit het feit dat hij langs het kanaal Wessem Nederweert de groep zat op te wachten en, in het voorbijgaan, nog behoorlijk aanmoedigde. Dat het heerlijk fietsen is met een grote groep langs het kanaal bleek ook nu weer alleen, het kopwerk werd veelal overgelaten aan de trotse bezitter van de HRR wisseltrofee maar ook nu luidde het joviale commentaar: “die goed is moet zich tonen…!”. Voor de te laat komers: “het peloton wacht op niemand …!!” (13.30 uur is half twee..!!)

Zondag was het inderdaad koud, de duim zat bijna vastgevroren aan de wijsvinger. De routecommissaris had een mooie route van zo’n 35 km samengesteld. Dit keer was het Piet die de renners mocht wegschieten. Een route die via de nieuwe weg langs het kanaal naar Beegden voerde en vervolgens kris kras door Maasbracht via Osen weer terugging naar de kantine waar de renners bijtijds arriveerden om heerlijk op temperatuur te komen onder het genot van een drankje en hapje.

foto van 2 Hamburg Raboracers die continu in de staart van het peloton te vinden zijn, de zogenaamde “duwers”. 

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s