hoogwaterroute

Het was afgelopen week aan het snelle handelen van de route commissaris te danken dat er  – mede in verband met het snel gestegen water van de Maas – een mooie route rondom het wassende water kon worden verreden. Deze route is geen vast punt op de agenda van de HRR maar is enkel vast punt als de natuur het toestaat.

Een hoestende en proestende Dion meldt zich al vroeg in de kantine, waar de deelnemers al meteen een heel verhaal te horen krijgen. ” Ik ben met mijn verkoudheid naar de dokter geweest” zo begon hij. Van het commentaar van de dokter had Dion echter niet terug: “als iedereen met een verkoudheid meteen naar de dokter rent dan moeten er doktoren bij

hier….ik weet dat je kwaaltjes hebt maar dat de verkoudheid je ook al naar het hoofd is gestegen is ernstig !!” was de opmerking van de huisarts. Hilariteit bij de aanwezigen in de kantine kwam pas toen Dion zei: “en de dokter heeft me helemaal niet in mijn keel gekeken maar hij zei: laat je broek maar zakken dan zal ik (nog eens) naar je knie kijken………..”.

Om klokslag half ging het peloton op pad. Een linkeballende Pippoprostato aan het eind van de groep, de sponsor op kop, Jan lekker voorin, Dion achteraan en paparazzi overal waar foto’s gemaakt kunnen en moeten worden, Langs de Weerd, Hatenboer, Roermond, Herten en de Linnerweerd en via Maasbracht ging het de Maas over richting Wessem en hoogwaterdorp Pol, dat dankzij een goede dijkbeheersing de voeten droog heeft weten te houden. Toen Dion naast paparazzi ging fietsen vroeg hij: “hoef je geen foto’s te maken vandaag..??”. En dat terwijl paparazzi de hele tijd aan het fotograferen was…!! Zo ziet men, sommigen zien het nooit en kijken met tempo 25 alleen maar naar de weg….!!!

De zondagmorgen stond route Maaseik op het programma en was het Dion die zich in alle vroegte afmeldde. “ellendig, ziek, bibberig, hoestbuien” waren enkele woorden die hij uit wist te brengen. Voor de HRR-wisseltrofee bezitter reden om alleen op pad te gaan en lekker om zich heen te kijken en … foto’s te maken van de nieuwjaarsaerobic in Geistingen. ijsberen in maasplas van geistingen foto sHet kijken naar deze zich warm sportende mensen deed me trillen om maar helemaal te zwijgen van die duik die hierna in het ijskoude water volgde. Van afstand ben ik er snipverkouden van geraakt !!! Bijna thuis kwam ik verhip nog een HRR racer tegen !! Zich afmelden en dan toch…..  Zal 25 km gemiddeld dan toch een paar km te hard zijn…??

Programma voor 14 en 15 januari: place to be: paparazzipleintje

zaterdag 14 januari: 13.30 uur “Hollanderroute”

zondag 15 januari: 10.30 uur “tussen duim en wijsvingerroute”

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s