Nieuwjaar !!!

Het nieuwe jaar is voor de Hamburg Raboracers met een prachtige bijeenkomst gestart met een apotheose om je handen bij af te liken. 1 januari – de eerste dag van het seizoen – kon reeds in superlatieven worden bijgeschreven in de annalen van de HRR. !!!!!  Reeds om 10.00 meldden zich de eersten. De telefoon in de kantine ging voortdurend, m.a.w. een geweldige ambiance om het seizoen te starten ! Ook dat niet fietsers welkom zijn om sfeer te proeven is iets wat moet groeien maar … zeker potentie heeft.

Dat er weinig deelnemers voor de Sylvestertocht zouden zijn stond reeds even vast want op oudjaarsdag (de oliebollentocht) was het toch wel erg nat maar… met een temperatuur van 12.9 graden vlogen de km’s onder de wielen door met uiteindelijk toch nog een kleine 60 afgelegde km’s. Dat een renner – hij begint zijn naam “DE pippoprostatie” toch wel eer aan te doen – reeds na 1 km van de fiets moest voor een sanitaire stop werd door het peloton eerder hilarisch dan storend ervaren. Op nevenstaande foto is “pp” net bezig zich uit de kleren te hijsen om helemaal voor zijn “daad” te gaan……..

Zoals gezegd, naar de nieuwjaarsbijeenkomst, is door velen al een heel jaar uitgekeken want… de uitreiking van de Hamburg Raboracers Wisseltrofee staat op het programma. Omdat Robert vanwege omstandigheden de trofee niet aan de winnaar kon overhandigen was het Dion die het woord nam. Een verhaal volgde waar menig politicus niet van terug zou hebben. Er werd veel gesproken maar ook veel gezegd ! Lovende woorden voor alle renners, lovende woorden voor de sponsor, lovende woorden voor paparazzi. Maaqr dit was slechts de opmaat voor wat nog komen ging ! Wie kreeg dan toch die wisseltrofee ?? De sapnning was te snijden want iedereen neemt dit kleinood graag mee naar huis. Het werd stil in de kantine toen Dion verder ging:  “Een onaflatend enthousiast iemand, een ontzettend gedreven iemand, een “trekker” die geregeld “duwer” is, aandrijver als het gaat om het uitzetten van routes en niet sanitaire tussenstops, een fietser pur sang die grenzen opzoekt en overschrijdt”,  en zo ging Dion nog een aantal minuten door waarbij gezegd moet worden dat het toch wel jammer was dat er geen opnames van deze toespraak zijn gemaakt….. Aan het slot van het verhaal was het voor het merendeel in de kantine duidelijk en was het voor (bijna) niemand meer een verrassing toen Dion de woorden uitsprak:  “en de terechte winnaar van de HRR wisseltrofee is: Jan Walraven…………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” 

De winnaar mocht hierna nog een paar woorden zeggen maar stond toch wel met de mond vol tanden – en dat ziet men niet vaak – na de mooie en strelende woorden van Dion. Hierna was het dan toch echt tijd om op route te gaan waarbij gezegd moet worden dat het jammer was dat er maar twee HRR de miezerregen trotseerden. Het leek Dion goed om tijdens de Sylvestertocht een foto van de winnaar te maken en… zo gedaan !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s