terugblik 2011 (5)

2011, het jaar van de Mallorcareis maar ook het jaar van Gent, Brugge, Rome, Toscane, Allgau, Eifel en Sauerland. … de boog kan immers niet altijd gespannen staan en ik besef nu  dat ik na al dat terugblikken eigenlijk aan vakantie toe ben …!! Toch maar niet, 2011 is het jaar van de economische crisis.

Toch nog een terugblik: het seizoen van de HAMBURG RABORACERS.

Het was een lang seizoen. Op 1 januari kon weliswaar niet gefietst worden vanwege de sneeuw maar toch was het een gezellige drukte in de kantine aan het paparazzipleintje. Het was Robert, die voor een jaar de Hamburg Raboracers wisseltrofee mee naar Roermond mocht nemen.

De twijfelachtige eer van het eerst te poat komen te staan was voor het zoveelste jaar in successie weggelegd voor paparazzi himself. Dit keer was het al na 40 km raak. Zou dit nog verbeterd kunnen worden..??

Klassiekers als “rondom Naer haer”, kanalenroute, rondje Meinweg, de ballade de carnavallade zijn niet meer weg te denken van de agenda en worden steeds drukker bezocht. De “hoogwaterronde” was mooi maar het is elk jaar geen zekerheid dat deze door kan gaan. In het contract staat dat de HRR ook behulpzaam dienen te zijn naar (potentiele) raboklanten en dit zorgt af en toe wel eens voor openthoud maar…ook voor de nodige goodwill en blije gezichten van mensen die te poat staan !!

De roep om de HRR aan de start te krijgen wordt steeds groter; invitaties voor menige toertocht vallen dan ook geregeld bij de sponsor in de bus. Uiteraard kan niet op alle uitnodigingen worden ingegaan maar bij de streektochten stonden de HRR steevast aan de start. Limburgs Mooiste, De Leudalronde en Beesel Bruist waren ware happenings en ik heb begrepen dat in 2012 ook weer gebruik zal worden gemaakt van de uitnodigingen. Ook deelname aan de Leudal klimaatdag (voor een beter klimaat) en de giro Classico (in de strijd tegen kanker) zijn evenementen waar de HRR zich tot het uiterste voor inspannen. De 1e plaats voor Dion – in een toch wel sterk deelnemersveld –  tijdens de klimaatrace was geen must maar, zoals hij zelf zei: “mooi meegenomen.!

De Ronde van Vlaanderen was dit jaar wederom een hoogtepunt alleen, zonder fotograaf zijn er weinig bewijzen en dus zal het volgend jaar gekozen worden voor de Peter van Petegem (met fotograaf !).

absolute hoogtepunten waren toch wel de ritten Horn-Scherpenheuvel-Horn en Horn-Banneux-Horn. Twee pelgrimages die het dit jaar ook echt in zich hadden. “de warmste dagen van  het jaar”, aldus Jo. En commentaren als “steendood”, “het vet van de soep”, “het bordje is leeg” , “zwoer..!!” zeggen eigenlijk meer dan genoeg over deze twee 200 kilometertochten.

2011 was ook het jaar van nieuwe contractbesprekingen en… een nieuwe overeenkomst voor twee jaar. De sponsor voorzag het hele team van een compleet tenue en regelde ook meteen een feestelijke bijeenkomst in de sjeiven dorpel.

Het tempo is in 2011 weer een trapje hoger komen te liggen en de top is nog niet in zicht. Het gemiddelde lag altijd boven de 30 “kaa iem haa” met uitschieters naar de 33 als moyenne. En…dat ook nog eens met de vingers in de neus !!! Maar… de laatste weken is er ook voor de HRR een soort van winterrust gekomen. De kleine versnelling ligt erop en met een gemiddelde van 27 is de koek op. Het verhaal van de kleine versnelling is er een dat niet zonder slag of stoot gebeurde. Knieproblemen van “il bulletto” die normaal als een zot achter elk lapje aangaat maakten dat hij tot inzicht kwam. Naast knieproblemen heeft Dion ook nog eens te maken gekregen

met ernstige slaapklachten. zoals hij verwoordde: “ik doe teveel indrukken op tijdens deze “achteruitrijritjes” en lig de hele nacht wakker. Zelfs Carien zegt al dat ik maar weer harder moet gaan rijden…!!” Maar, zo zei hij afsluitend: “gelukkig werk ik op een bank…!!!”

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s