terugblik 2011 (2)

Het ligt misschien voor de hand om eerst terug te blikken op hetgeen waar ik het liefst over schrijf: fietsen. Anderzijds kan ook gesteld worden dat het beste voor het laatst bewaard moet worden.

Wat kaarten betreft was het een topjaar. Het aantal keer dat ik met “rik”, “piek”, “troela”

of gewoon door te passen en… soms ook te linkeballen de poet binnen moest zien te halen was goed te noemen. Op de “betaaltabel 2011” kom ik weg met een 1e plaats en dat betekent dat ik het minst heb hoeven bij te dragen (hoort zich niet slecht aan !). De 13 kaartavonden hebben me menig zweetdruppeltje gekost maar in de beurs viel de schade reusachtig mee. Zeggen en schrijven bedroeg mijn schadepost over 2011 5 euro en 16 cent …!!! Omgerekend voor de fietser: 2011 kostte met een binnenbandje en een patroon; omgerekend voor de golfer: 2011 kostte me twee golfballetjes………..

En om met dat laatste door te gaan: 2011 heeft me met golfen toch een paar balletjes meer gekost ! Net als met kaarten was het hier ook meestal “fourplay”; we gingen dus met z’n viertjes op pad, de “youngsters” tigerRobbie en Jos en ervaren spelers Geert-Jan en Jan. Het was soms een harde strijd waarbij alle middelen toegepast werden en het motto: “hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal” soms op de een of ander van toepassing was. Memorabel blijft natuurlijk de keer dat Jos al na 3 holes door al zijn ballen heen was…!! of de keer dat Geert-Jan zo snel ging dat hij de golfkar zelfs vergat mee te nemen !! De meeste ereplaatsen waren dit jaar voor Geert-Jan, tja…hij heeft niet voor  niets  de grootste handicap !! dus…hij mag in 2012 ook weer winnen !! Termen als “fore” (flying object reaches earth), par, jesusbal, putt werden net zo gemakkelijk gebruikt als f*ck, sh*t en wat dies meer voor verwensingen omdat het balletje niet deed wat men van hem verwachtte of…indien een mooi geslagen bal niet meer terug te vinden was in het hoge gras. Maar, weer of geen weer…… na elke strijd was het na afloop telkens heerlijk “nakaarten” op de 19e hole (de kantine). Hier werd ook gesproken over de elegantste houding 2011 en uit de diverse foto’s werd de volgende foto met stip gekozen:  Uit wel ingelichte bron zal de tour (de golftour) volgend jaar hoogstwaarschijnlijk uitgebreid worden met een opkomend talent uit Berg.

 De ballenjongen was  in elk geval  blij met de ballen van Jos….
AANKONDIGING: ZONDAG 1 JANUARI 2012   8E SYLVESTERTOCHT    10.30 UUR PAPARAZZIPLEINTJE !!!!!!!!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s