winterslaap

als men naar buiten kijkt dan kun je maar een ding constateren: “het is nog steeds geen winter !!” Het nemen van rust is dus eigenlijk helemaal nog geen item want de wegen zijn droog, geen drek op de weg, het is niet te koud en….nog steeds gaan de HRR als jonge veulens de weg op !!

Afgelopen weekend werden weer de nodige kilometers weggetrapt. Eigenlijk niets nieuws ware het dat………

allereerst moet ik even terug naar zaterdag 3 december. Dat het behoorlijk mouw is bleek nu ook weer; slechts twee ????!!!! HRR stonden aan de start en de rest…?? ik neem aan dat men de buienradar bekeken had want toen Dion en ik vijf kilometer op pad waren begon het behoorlijk te regenen. Zoals “opgeven geen optie is” als men voor dat goede doel fietst zo was omkeren ook voor Dion en Jan totaal geen optie. Het tempo…als vanouds: hard !! En … bij ontbreken van de enige echte pipoprostato is het dit keer weer Dion die de trofee voor zich opeiste. Of, zoals hij zelf zei: “ik kan ’s morgens toch maar beter niets meer drinken…!!”.

Heeft u iets nieuws gelezen ??? Nee dus……..!… totdat zondagmorgen in de kantine de telefoon gaat en Dion zich moet afmelden voor de zondagsrit. Last van de knaok, de poat, ’t kraakbeen. Het kniegewricht is bezweken onder het dag in dag uit stoempen en op gemiddelde fietsen. De kantinebeheerder wilde Dion al een maand rust voorschrijven maar zelf zei hij dat een week niet fietsen voldoende moet zijn.

Hierna is paparazzi zelf zich nog eens met deze zaak gaan bemoeien: “je knie gaat helemaal naar de filistijnen zoals jij fietst..!! Drie tanden te zwaar, 5 km te hard, ogen die geen stoplichten zien en…. die geen voorganger(s) voor zich uit wil zien fietsen” , is een korte opsomming van een wel vijf minuten durende litanie van zaken waardoor die knie niet meer wil. Zelfs zaken als meniscus, kijkoperatie en prothese kwamen aan de orde. Ja…Dion ging behoorlijk over de knie !

Als zaterdag 10 december gestart wordt voor een rondje Nederweert eind blijkt al gauw dat Dion voor het eerst in zijn leven geluisterd heeft naar de goed bedoelde en wijze woorden van paparazzi. Op een week tijd heeft hij de hele toespraak van paparazzi helemaal onder de knie gekregen. Geen …. maar ook helemaal geen meter kopwerk en dat bij een harde wind in het nadeel. Het ging niet hard maar….. Dion kon er niet aan denken om ook maar heeeeel even over te nemen. “110 omwentelingen per minuut en niet vooruit komen” zijn de enige woorden die ik vanuit het achterveld hoor.  Na 50 kilometer – en bijna 2 !!! uur onderweg – wordt bij de kantine toch nog even nagepraat over “het nieuwe fietsen”.

Zondag 11 december word ik weer verrast !! Ingehaald worden door twee recreatieve fietsers en……. Dion maakte geen enkele aanstalten om te volgen. Eindelijk !!!!!!!!! Yes !! Ook Dion heeft het door !! Na tig jaren kan er in de winter toch eens “gewinterslaapfietst” en…”gesocialized” worden. En nu maar hopen dat de winterslaap voor Dion zeker tot februari zal duren. Op bijgevoegde foto ziet u in elk geval al dat het bed of beter gezegd de “ligstoel” of…  nog beter gezegd:  “de bank” al gereed staat !!! Overigens, deze mooie “bank” is te bewonderen op de Maastrichterweg in Roermond.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s