een goed advies…

afgelopen weekend was het zover: de sponsor was naar de dokter geweest en men kan stellen: nog nooit zo’n blije sponsor gezien.  Wat was er gebeurd. De sponsor vertelde dat hij op vrijdag naar de huisarts was geweest en….een aantal adviezen had gekregen: “Ik mag geen kopwerk meer doen, ik mag niet harder dan 30 km fietsen, ik moet een paar tandjes kleiner gaan fietsen, ik mag niet meer zoveel wokken en…. liefst veel optrekken met janp omdat die – op doktersadvies – tenminste verstandig bezig is”.

Wijze woorden van de sponsor maar of hij die wijze woorden ook in wijze daden kon omzetten….??? aanvankelijk waren het Rene en janp die het tempo keurig op 28 km hielden tot….. de stuw in zicht kwam en we Dion alweer bijna uit zicht zagen gaan. “Jullie nemen te weinig risico’s in de bochten” was zijn commentaar en…. “over risico’s nemen heeft de dokter niets gezegd…!!”.

Vanuit Mofert ging het richting K.bosch met de wind vol op de toeter en was het Jan die de kop wilde pakken, Dion stond het niet toe en ging er hard op en over waardoor het tempo hoog bleef. Toen er ook nog eens hard afgedaald werd brak het peloton in tweeen. Met een uiterste inspanning wist Rowi nog in het eerste peloton te komen maar de tweede groep was duidelijk gezien en toen het via een bospad richting Susteren ging en de routecommissaris omkeek was het leed al geschied: het verslagen peloton was afgeslagen richting Sjlek en had genoeg van het stoempen tegen de wind en….. genoeg van het – nog niet eens zo harde – tempo van de HRR… In de buurt van Susteren was het de sponsor die de “pipoprostato-trofee” voor zich opeiste en de hele groep tot stoppen dwong want, zo stelde hij: “moeilijk te vinden, misschien dat ik toch eens naar de dokter moet………”

Bij thuiskomst zat het tweede peloton nog maar net in de kantine toen de 1e groep aan de finish kwam met toch 8 km meer op de teller. En de sponsor….. hij was weer helemaal genezen toen hij stelde: “die dokter kan me nog meer vertellen……!!!”[nederlands] Dokters Advies [english] Doctors Advice ( dutch joke )

Programma voor a.s weekend:

zaterdag is het “Pietjesronde” waarbij Pietjesveld niet zal ontbreken. vertrek om 13.30 of zoveel eerder of later de buienradar droog weer meldt. Let op de berichten of bel de kantine !!!

zondag staat de “sintronde” op het programma. Vertrek: 10.30 uur (let op de buienradar want vertrek vindt alleen bij weer plaats; bij geen weer, geen fietsen !!)

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s