geloven

Geloven of niet geloven…….dat is de vraag. Waren dit niet woorden die al omstreeks 1600 in de Hamlet van Shakespeare geschreven werden…..thans zijn de woorden weer actueler dan ooit. Immers, de Sint is weer in het land en voor velen staat een ding als een paal boven water: “geloven..!!”

En…geloof het of niet: het is een tijd dat volop gestrooid wordt !! Zo doen de Pieten elk jaar Strooigoed Multohun stinkende best om van hun donkere imago af te komen. Die zak, die is alleen bestemd om snoepgoed in op te bergen. Tja…vroeger was dat wel anders en werden we nog bang gemaakt.

en niet alleen de Pieten strooien er op los: ook twc Postert strooide afgelopen zondag door de fietsers een machtig mooie route door het meinweggebied voor te leggen en daarnaast… de bananen en peperkoek werd gegeten als suikergoed en marsepein .. !! Ja, alle atb-ers geloven erin: “die van Postert weten wat het is om een tocht te organiseren..!!”

 

…iedereen doet mee met de hype rond Sinterklaas, afgelopen week ervoer ik aan den lijve dat zelfs rijkswaterstaat zijn opperste best doet om het de fietsers naar de zin te maken: ze hadden volop gestrooid…. !! Op de wegen was nog geen korrel zout te bekennen maar op de fietspaden werden de voorraden volop leeggestrooid. Mijn geloof is er in elk geval iets minder op geworden: een uur fiets poetsen om de pekel weg te krijgen…. veel ongeloof bij racefietsers …..

en last but not least: dit weekend zullen de HRR weer met mooie routes gaan strooien: dit keer geen Pietenrondje of Sint-route maar een “surprisetocht” waarbij het strooigoed (het zout en de gevallen bladeren) zoveel mogelijk gemeden wordt.

zaterdag 26 november zal om 13.30 uur vanuit het paparazzipleintje afgetrapt worden voor een 65 km tocht waarbij het verrassingsaspect vanaf de start en… elke kruising, aanwezig zal zijn (gaat het links…… of gaat het rechts….?????)

zondag 27 november 10.30 uur: uiteraard ook een verrassingsrondje: hoe gaan we naar Maaseik…???? In elk geval: de wind zal flink door de bomen waaien dus: HRR…staakt uw wild gerace…!!  Het mag duidelijk zijn dat dit weekend niemand bang hoeft te zijn voor “zakkenverhalen” Niemand krijgt de zak en niemand is de zak !! Geen bangmakerij-verhalen,  het tempo mag, zal en kan geen beletsel zijn om thuis te blijven: het veld blijft compleet en niemand (ook de sponsor niet) zal dit weekend de zwarte Piet krijgen toegespeeld . Zien en erbij zijn is geloven…!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op geloven

  1. Robbie zegt:

    Het verhaal klopt niet. Ik lig nog steeds op apegapen van de verassingsroute van zaterdag. Onder invloed van de stevige wind en het tempo van Paparrazi himself brak het peloton in twee waaiers uiteen. Ik heb me in mijn eentje nog naar de 2e waaier weten te harken maar compleet is het veld niet gebleven en dat lag zeker niet aan de sponsor. Er is er maar eentje die de zwarte piet verdient……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s