atb cross twc posterholt (3) het verslag

vooraf wil ik stellen:  het was top !!! topweer, een topvoorbereiding en……een topbezetting (1010 deelnemers) !!!!!

De voorspellingen waren al goed te noemen: zoals reeds geschreven evolueerde het weercijfer van 8 naar 9 om op 20 november uit te komen op een dikke 10 !!! Ook de deelnemersaantallen van de tochten van voorbije weken in Echt en Reuver waren dik in orde hetgeen al voor heftige speculaties (niet te verwarren met speculaas) zorgde bij de organisatie.

Als ik om kwart voor 8 in de sporthal de vlag ga ophalen zie ik geen Alexander uit Geldern en verder ook nog weinig vroege vogels: zouden de verwachtingen dan toch niet uitkomen..??  Eenmaal op onze post beseffen Dion en ik dat er weinig ruimte is om foto’s te maken of zelfs om even voor een sanitaire pauze te gaan: het is keidruk !!!!!! Een komen van gaan van auto’s met Duitse nummerborden en als de atb-ers zich melden hebben we de handjes vol om het verkeer vanuit 3 !!! zijden (Roermond-Pruses en Meinweg) in goede banen te leiden. Het autoritaire optreden van Dion zorgt ervoor dat menig automobilist nog blijft staan als ze alweer mogen rijden. Bij het vertrek werd menig deelnemer verrast door de koude. Met 0 graden vertrekken was voor de korte broekenrijder en de zomersokken mannen net iets te koud…!!

Als het lint aan ons voorbijtrekt worden we van alle kanten toegejuicht (het lijkt wel alsof de verkeersregelaars de grootste prestatie neerzetten vandaag !!). Inderdaad, fietsers voor alles vandaag en de auto zal moeten aansluiten in de al snel ontstane file. Natuurlijk leest ook menigeen de verhalen en iedereen probeert zo voordelig mogelijk op de foto te komen. Het handen schudden met de trouwe deelnemers is ons dit jaar zelfs niet gegund; wellicht dat de organisatie volgend jaar op dit druk punt een man of 4 kan inzetten !!! De Broken Chain Hill was ook dit jaar weer het breekpunt in de tocht en ja…. menig topper kwam zonder af te stappen boven: top !!!

Uiteraard…..veel trouwe deelnemers. Frits, die jaren geleden al eens “te poat” kwam te staan en er uiteindelijk maar een wandeltocht van heeft gemaakt dat jaar is nu ook weer van de partij, Supermario was er samen met zijn zwager en een “halsbrekerstoeren uithalende” Koos, Mark uit Heitse was op de afspraak en Ger H. was samen met enkele Everlo mannen aan de start verschenen. Ook Erwin uit Echt gaf acte de presence en ik mag stellen……deze cross heeft naamsbekendheid die ver over de grens gaat. Menig Duits fietsliefhebber komt op dit evenement af en uit Almere kwam een vader en twee dochters op deze happening af. Helaas liep het voor een van de meiden minder fortuinlijk af: een valpartij met “fatale” gevolgen: een sleutelbeenbreuk en helaas betekende dit einde tocht voor de hele familie…… Ook Jan (beter bekend als SinterJan) weet ondanks de drukke tijd altijd ruimte te vinden om af te reizen naar Vlodrop. Stond ik vroeger in de rij om deze man een hand te mogen geven, vandaag kreeg ik de hand gereikt en miste ik hem (tja…verkeersregelen is harde labeur). Naast de trouwe deelnemers ( ik denk aan Mongooseboy, de beeselse draak, heetbreed, tinman, owk, sjeeser, jonjon, univers 11 en bali en die anderen van het forum) ook dit jaar uiteraard weer ‘exoten”die zich op dit zware terrein waagden. Het commentaar van een exoot (foto links): “niet voor een gat te vangen…!!”. Het aantal dames en youngsters neemt ook toe en…dit is een ware verrijking voor het fietsen !!

Zoals elk jaar is dit zware parcours een aanslag voor lijf, leden en…fiets met gevolg dat naast onze onfortuinlijke gast uit Almere, menig fietser en fietster met materiaalpech (derailleur in het wiel, rem defect etc. etc.)  te kampen kreeg en de route moest verlaten en de kortste weg naar Vlodrop moest nemen.

De pauzeplaats: een verrassing en een verademing voor degenen die het vorig jaar verrast waren omdat er niets meer te krijgen was.  Tja, de erwtensoep alleen voor de medewerkers ter plaatse….. dat kan inderdaad beter maar… misschien ook een reden om volgend jaar mee uit te helpen op de pauzeplaats !! De driedubbel bezetting hier was op alles voorbereid en de deelnemers genoten van de versnapering. Zoalss menig deelnemer het omschreef: “de keuze was reuze..!!”

Terug in Vlodrop was het wederom goed, de soep ging erin als….soep !! en menig deelnemer kon me nu reeds meedelen: “volgend jaar ben ik er weer bij….!!!” en de organisatie: met de eurotekens in de ogen stonden ze te glunderen en een eerste reactie was: “volgend jaar weer……!!!!!”

(foto’s zijn doorgestuurd naar de beheerder van de twc posterholt site)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s