grenzeloos..

Aan het eind van het seizoen staat een ding als een paal boven water: het gaat steeds harder bij de HRR…!! Waar de grens ligt van de sportieve prestaties…?? Wie het weet mag het zeggen…!!

Dat er geen grenzen zijn voor de HRR werd dit weekend ook nog eens duidelijk. Het ging immers weer hard en ja…grenzen zijn er om overheen te gaan en zo geschiedde dit weekend maar weer

zaterdag 5 november staat de “dreilandergiro” (oftewel Horn- Bruggelchen-Maaseik-Horn) op het programma. Om 13.20 uur meldden zich de eersten al op het paparazzipleintje en als om half twee het startschot klinkt gaat een heus peloton op pad. De weersomstandigheden zijn uitstekend en dat is te zien: sommigen in korte broek maar anderen ook in winterkleren en…. tja…weten of zweten……                                                 Vetverbranden is het motto…totdat Dion zich na 7 kilometer aan het front meldt. via Maasbracht gaat het naar Mofert en niemand is blij met de “janjan”  van paparazzi. “die moet geupdate worden” brieste de sponsor toen Jan zich een straat verpiemeld had en het peloton op een zandweg belandde. Toen in de verte een grote groep richting Putbrook ging nam Mario het heft in handen en ging het aan tempo 40 in de achtervolging totdat de groep in Postert ineens uit het oog verdwenen was. Hierna ging het bij de cafe van de eenzame harten de grens over en vanuit Bruggelchen ging het via Echterbos naar Koningsbosch waar nog bijna paniek uitbrak toen de routecommissaris het peloton te laat linksaf stuurde. Door het harde tempo (ja, er werd weer gescheurd)  scheurde de groep. Gelukkig was het voorbij Koningsbosch even rustig aan omdat iemand – hij kreeg meteen de bijnaam “pipo prostato” even uit de broek moest. Via sjlek ging het naar Zustere en de brug bij Roosteren was dit keer voor Dion geen pijnpunt. In Maaseik werd nog even gekeken naar de mooie groene kerktoren ( “dat is koper” zei Mario maar niemand die hem geloofde want dan zou het dak er allang af zijn gegaan met al die diefstallen). kerk Sint-Catharina Maaseik 3

Toen de groep langs de Maas werd vrijgegeven kwam het voor een paar knallers goed uit dat ze werden ingehaald door een Zundap en waren ze in het wiel van het brommertje meteen uit zicht van de groep. Hierna ging het “en groupe”naar het paparazzipleintje. Het gemiddelde van 31 rond mocht er wezen en het vochtverlies werd hierna nog lang aangevuld in een goed gevulde kantine.

zondag 6 november gaat in de boeken als een grijze dag met op het eerste oog weinig wind maar….op de terugweg zou blijken dat de wind uit de noordkant kwam. “Het scheelt een nieuw rabojasje”, aldus de sponsor. Toen het de grens overging en overgestoken moest worden bij de Schurzenjaeger kwam al gauw een tot de nok toe gevulde kantine “van die van Raam” in zicht. Als de “aoje limburger” in de kantine gewonnen wordt dan staat de winnaar van het OLS 2012 nu al vast !! Even voorbij de drukte van Raam komen we in een volgende fuik terecht: mensen met vreemde nationaliteiten slepen met dode schapen en  Dion weet te vertellen dat hier vee geslacht wordt…… Ja, ja…!! waarop ik tegen Dion zei dat men dit vee hoogstwaarschijnlijk ook nog zal opeten. een discussie volgde waar geen einde aan kwam en Dion bij hoog en laag volhield dat het hier om een offer ritueel ging. In Maaseik was het “halfweg” en tegen een koude wind in (wat zijn we verwend want het was toch nog 12 graden !!) ging het toch nog gezwind via Kessenich, Thorn, Wessem en Heel langs het kanaal naar het paparazzipleintje. Hoewel keurig op tijd was en het “vetverbrandingsrondje a 30 km/u werd afgelegd –  bleef de kantine deze middag gesloten en ging iedereen – enigszins morrend maar met de zakken vol wielerliteratuur – meteen naar huis.

Programma: 

zaterdag 12 november: verrassingstocht   vertrek 13.30 uur

zondag 13 november: geen verrassingstocht vertrek 10.30 uur

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s