rondje Achelse kluis

Rondje Achelse Kluis.

Het is zaterdag 2 juli, een mooie zaterdag en een zacht briesje uit noordwestelijke

richting als Henk (de routecommissaris van de B) aan de start aangeeft dat het vandaag naar het westen gaat. "De Achelse Kluis staat op het programma vandaag", zegt Henk. Fred (de bolle)  heeft al meteen goed de bale hiervan want hij komt niet zo graag aan "de verkeerde kant van de Maas". "niks aan dao, allemaol plat en lank rechtoet….!!" is zijn oordeel over die verkeerde kant.

"Och" zegt Henk…. als ik je iets meer vertel over de Achelse Kluis dan kijk je er heel anders naar en dus steekt Henk van wal: 

allereerst…we moeten opschieten want we hebben al het nodige gemist….!! luister maar: 

DAGORDE VAN HET OFFICIE

 

zondag  *)

maandag
t/m vrijdag

zaterdag

Nachtofficie (metten)

04:30 uur

04:30 uur

04:30 uur

Lauden

07:30 uur

07:30 uur

07:30 uur

Terts

 

09:00 uur

09:00 uur

Hoogmis

10:45 uur  **)

 

11:00 uur

Sext

 

11:45 uur

 

Noon

14:15 uur

14:15 uur

14:15 uur

Vespers

17:30 uur

 

17:30 uur

Vespers + Eucharistie

 

17:30 uur

 

Dagsluiting

20:30 uur

20:30 uur

20:30 uur

 

*)

Op de Christelijke feestdagen die op weekdagen vallen, geldt de dagorde van zondag:
Dat zijn: Nieuwjaar, Driekoningen, tweede paasdag, Hemelvaart, tweede pinksterdag, Maria Tenhemelopneming, Allerheiligen, Allerzielen, eerste en tweede kerstdag.

"Maar…. misschien dat we een en ander kunnen inhalen als we ter plaatse zijn..!!" zegt ie. Maar het is niet alleen de abdij, ook de omgeving is zo mooi ! 

 

Het gebied rond de Achelse Kluis kent een lange religieuze traditie. Al in 1656 werd in de omgeving, op een perceel heidegrond tussen Zwartven en Kerkeven, een grenskapel gebouwd. Het was de natijd van IMGP7443
de godsdienstoorlogen. Katholieken uit het naburige protestantse Nederland konden er hun erediensten houden en fietsers – waaronder die van Postert – komen er graag om een kop koffie te drinken.

 

En zo ging Henk nog wel even door…. wat de 8 man tellende groep hiervan moest geloven…?? ze weten het nu nog niet !! Iets voorbij Weert werd het interessant gesprek van Henk een drietal renners allemaal wat teveel en dus besloten Frank, Fred (het was immers niet zijn terrein) en Robert af te buigen.

"wae hobbe 't gans gehadj …dit wurdt ein gebed zonger inj…!!" aldus het drietal. Het drietal hoorde Henk nog iets zeggen in de trant van: de kerk uit gaan voordat er gezongen was maar of dit echt gezegd was…ik laat de kerk even in het midden. Juist is in elk geval dat een 5-tal fietsers daadwerkelijk de Achelse Kluis bereikten en het 3-tal met alle moeite van de wereld uiteindelijk thuis arriveerden. Nee….geen verhaal dat er gebeld moest worden (zoals in het verleden toen Jos Nacken maar niet thuis kwam van een tripje in deze contreien) maar een verhaal van hard naar huis toe knallen..alsof de duivel himself het drietal op de hielen zat…!! IMGP8524

In Thorn werden ze ingehaald door een brommer en dat was toch wel tegen het 
zere been van "de slak". "drachteraan" riep ie en ja…de rest er dus achteraan totdat Robert ineens vol oppe bek ging en…Fred d'rop en d'rover ging…… 

Na bijgekomen te zijn van de klap was het even de schade opnemen: een gekneusd sleutelbeen, diverse schaafwonden en verschillende gekenusde ribben…. 

Frank bekeek de schade eens bij Fred en Robert en had het over "god straft onmiddellijk". Robert zei dat hij de buik voor een aantal weken wel vol had van fietsen en Fred wist aan te geven dat hij zich niet meer gauw aan de "verkeerde" kant van de Maas zou laten zien. Stapvoets ging het vervolgens met bekraste- en uit het lood gevallen fietsen  naar huis toe.Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s