Hondsdagen

"waat ein waer…!!" Je zou er nog geen hond doorheen sturen..!! In België gebruikt men de term hondsdag  voor een dag waarop ten eerste de minimumtemperatuur 18,2 xb0C overschrijdt en ten tweede de maximumtemperatuur 29,6 xb0C overschrijdt.  Deze temperaturen moeten gemeten zijn bij het KMI te Ukkel. Het gaat dus over hitte, waarmte en…echt zomer..!! 

Nu even niet van dit alles, ik verlang alweer keihard terug naar Toscane en Rome met dat heerlijk buiten tafelen en die frisse duik om even af te koelen. En onderweg tig-keer zeggen: "gekken" als ik weer eens die fietser zag die in die "honden"temperaturen van boven de 30 graden de weg op moest. 

Toch ligt het fietsverkeer niet helemaal plat. Uiteraard moest ik deze week toch een paar keer proberen of ik het fietsen – na bijna 3 weken aan de ketting gelegen te hebben – niet verleerd was. Met op vrijdag een gemiddelde van 30,5 over 35 kilometer merkte ik dat het gelukkig allemaal nog goed was.

De zaterdag was het weer aan de HRR. Vanwege de weersvoorspellingen en vakanties een klein peloton. Lange mouwen en zelfs enkelen in de lange broek !!, het deed najaarsachtig aan op het paparazzipleintje. Omdat de sponsor zelf niet in Rabo tenue verscheen mochten er van hem geen foto's gemaakt worden. Ging het aanvankelijk nog naast elkaar en werd er gesproken over de nieuwe Scapin van Dion (een pareltje) en de hierbij vloekende kleuren van de bank (wellicht dat de HRR volgend jaar in het Rabo-groen gaan fietsen !!), de vakantie etc. etc. al rap was het toch weer tegen de wind in knallen en lag de hele groep weer op een lint. Niet alleen Dion deed het kopwerk, zelfs janp liet zich van voren zien en dit leidde in Kinrooi zelfs tot bewondering van een eenzame wandelaar en schrik van Dion, die normaal gesproken nooit in de achterhoede van de groep te vinden is. Iedereen moest toch wel lachen zoals Dion met dichtgeknepen billen achter in de groep fietste want zo vergaat het normaal gesproken het peloton als Dion op kop van de groep zit……

Terug op het paparazzipleintje kan een afstand van 55 km bijgeschreven worden waarbij het gemiddelde best bovengemiddeld was: 31.5 km. Het spatje regen, de harde wind en de lage temperatuur van net geen 15 graden zorgden er desalniettemin voor dat het een leuke en gezellige fietsmiddag was waarbij iedereen moe en voldaan huiswaarts keerde.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s