Lars wint de tour…!! (2)

Dat er een vervolg zou komen op mijn eerste verhaal van "Lars wint de tour" bleek allereerst natuurlijk al uit het slot van het eerste verhaal (jan of feb 2010) immers het "wordt vervolgd" duidde al op een vervolg. Sprak ik toen over een 15 jarige fietser die zich pas had aangemeld bij de KNWU, thans heb ik het over een 16 jarige nieuweling bij de KNWU, (fiets)maat 58 (de lengte begint te komen), tenger (de geboren klimmer !) die als voorbeeld Lance Amstrong en Robert Geesink heeft. een type die op zijn fiets zit als Lars Boom maar die verrassend veel overeenkomsten heeft met Gosta Petterson (een goede klimmer en tijdrijder en…een sprint als een strijkijzer !!). 

Dat het Regionaal Talent Centrum mijn eerste verhaal over deze Lars gelezen heeft zou best kunnen maar waarschijnlijker zal zijn dat de talentcoach naar de wedstrijden is gaan kijken en dat Lars hem ook opgevallen is. Toen het Regionaal Talent Centrum (RTC) in het najaar van 2010 met 11 renners startte zaten er  2 nieuwelingen bij waar Lars er een van was. In dit RTC kan getraind worden met de andere limburgse talenten als Tom Dumoulin, Ritchie Motke, Bram Nolten en Pim Erren. Kijk er de uitslagen op na en men zal zien: allemaal renners die klasse hebben.

Het RTC maakt werk van de talenten en is het afgelopen half jaar al tweemaal op trainignsstage op Mallorca geweest, het ideale terrein voor Lars, lekker klimmen naar het klooster van Llucmajor of de Puig Major. Ja, Ruud Verhagen, de talentcoach, legt zijn talenten de ene keer in de watten en de andere keer laat hij hun tot het gaatje gaan om toch maar het beste in iedereen boven te krijgen. 

Tests hebben uitgewezen dat het sprinten bij Lars te weinig is, het tijdrijden al wat beter is maar het klimmen toch wel helemaal zijn ding is. Als favoriete film heeft hij me verteld dat dit Gladiator is. Hijzelf doet zijn naam weinig eer aan: hij doet nog geen vlieg kwaad en ook hier zal nog wat te winnen zijn. Maar…elke week gaat het richting Sittard voor de regionale trainingen en er wordt ook behoorlijk op kracht getraind.

Afgelopen weekend streek olympia's Tour neer in Buchten (in eerdere verslaglegging zag u dat ik er uiteraard bij was) en in het voorprogramma was de nieuwelingenkoers, een 100% vlakke koers en men zou zeggen: hier heeft Lars niets te zoeken. Maar ook in het fietsen kan het verkeren. Of het aan de gezinsuitbreiding bij de coach lag en dat de bloemen richting huize Verhagen zouden moeten dit keer of dat het aan de aanwezigheid van de profcoaches lag …. Lars stond dit keer zijn mannetje !!

 In de 1e helft van het criterium waren er diverse ontsnappingspogingen van enkele renners. Deze mislukten allemaal. Op 8 ronden voor het einde ontstaat er een kopgroep van 6 man met Koen van Nieuwpoort,, Bjorn van der Heyden, Milan Veltman, Stand Huveners, Tim thewissen en…. Lars Quaedvlieg !!

 Deze groep werkt goed samen en lopen uit t.o.v. de rest. Ook enkele favorieten missen de slag en doen SDC14899

verwoede pogingen bij de kopgroep aan te sluiten. Helaas. De groep van 6 gaat het onderling uitmaken. Om het niet op de sprint aan te laten komen plaatst hij al naar de 1e bocht in de laatste ronde een splijtende demarrage, waarop de anderen niet direct reageren en…. de vogel gevlogen is !! en…. DE SDC14908
EERSTE OVERWINNING VAN LARS BIJ DE NIEUWELINGEN KNWU BINNEN IS !!! De 53 km in Buchten werden met een gemiddelde van ruim 40 km !! afgewerkt…en dat met een "verzetje" van 52×16.. Hierna natuurlijk de vele verplichtingen: camera's, verslaggevers, microfoons en huldiging. Zijn eerste commentaar: "Zuper, mijn weekend kan niet meer kapot !!"SDC14903 (2)

Zo !! deze "tour" is binnen en nogmaals…IK weet het zeker: Lars wint de tour !!! Oh ja..dat een winnaar soms eens op "z'n bek" moet gaan om doelen te bereiken vat deze Lars nogal letterlijk op..!! Afgelopen zondag, tijdens het klimcriterium te Valkenburg, ging Lars er eens bij liggen met als gevolg een fiets in de kreukels en een knie die een aantal versierselen in de vorm van hechtingen erbij kreeg. Zijn commentaar – een commentaar dat hij overigens heeft geleerd van zijn vader en reeds 13 jaar voorop in de mond heeft – luidde: "kutzooi…" (excusez moi). Inderdaad Lars, met vallen en opstaan win jij de tour… ! (wordt vervolgd) 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overig. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s