Beesel bruist !!

BEESEL BRUIST…!!

Het afgelopen weekend was het druk op wielergebied. De giro met koninginnerit, Olympia’s ronde,

IMGP8791
waarvoor ik vrijdag naar Venlo ging en waar Dion zelfs tijdens de tijdrit in de volgwagen mocht plaatsnemen. IMGP8798
Op zaterdag wilden we uiteraard ook aanwezig zijn tijdens de koninginnerit van deze ronde en gingen we naar Susteren om de renners in een flits voorbij te zien komen. En…..ook de Hamburg Raboracers deelden in het wielergebeuren.

 

Afgelopen donderdag kregen we een uitnodiging om met de HRR deel te nemen aan de rit die de stichting ” Beesel Bruist”  had uitgestippeld. Een evenement met motards, materiaalwagens en ambulance om het geheel af te sluiten. Een tocht die dichtbij de entourage van de professionals komt. Uiteraard willen we als HRR onze bank nog nadrukkelijker op de kaart zetten door deel te nemen aan dit evenement over Middenlimburgse  wegen.

Als de weerprofeten aangeven dat de het zondag dit keer regen geeft wordt er volop gemopperd, ook al is het al tijden droog !! . En als ik zondagmorgen om 7.00 uur gewekt word door de regen dan stel ik me al in op een dat nat pak. Gelukkig geeft de buienradar aan dat het allemaal zal meevallen en dat na de start (om 10.00 uur) het regengebied Beesel gepasseerd is.

IMGP8804
Als we om half tien op de markt in Beesel arriveren is het droog. Een donkere lucht is er weliswaar nog maar de gezichten van de deelnemers zien er “opgeklaard” uit: men heeft op de buienradar gekeken ! IMGP8801
Eerst gaan we ff inchecken en…we worden met alle egards ontvangen. Naast een bidon krijgen we een kop koffie en een stuk vlaai gepresenteerd. Het kan al bijna niet meer stuk !

 

 

 

 

 

 

Even na tien wordt er gestart en ja hoor: Beesel bruist !! Het begint meteen te druppelen en als we IMGP8806
naast de kerk rijden gaan de hemelsluizen pas echt open. De natuur heeft regen nodig maar wij toch echt niet…!! Via Rijkel gaat het naar Swalmen en als we Boekoel passeren staan de eerste renners al “te poat”. De lucht is donker en het lijkt ineens avond: de auto’s hebben de lichten aan en in deze omstandigheden voelt iedereen zich toch wel “echt coureur..” Als we via Asenray over het “bosfietspad” de doorsteek naar Herkenbosch IMGP8808
maken is het goed raak. Een viertal lekke bandjes is het resultaat en om de groep toch bij elkaar te houden wordt in de buurt van Etsberg halt gehouden.

Gelukkig is het inmiddels droog geworden alleen….de modder op de weg maakt dat de fietsers in no time uitzien als echte flandriens met smerige gezichten vol drek. Menigeen vindt dit niet erg maar … zoals die fiets weer uitziet..!! dat is pas erg….!!

Tegen tempo 28 gaat het “en groupe” en wind tegen richting Mariahoop en Koningsbosch. IMGP8814
Op een IMGP8812
gegeven moment wordt halt gehouden en de organisatie tracteert iedereen op bananen en frisdrank. Een pluim voor deze overdaad aan verwennerij alleen… de meesten hebben meer dan genoeg bij zich en fietsers houden niet zo van dat stoppen (och, het is ook nooit goed !). IMGP8816
Gelukkig viel het nogal mee met de kou want anders…. ofschoon sommigen het nu ook al koud hadden (maar dat zijn natuurlijk de personen die pas vanaf mei op de fiets zitten…)

Vanaf Koningsbosch gaat het langs de Pepijninstelling met “de wind in ’t hat” richting Mariahoop naar Mofert. Hier wordt nog een extra lus genomen en daarna gaat het via ’t Reutje en Holst terug naar Postert (allemaal bekend terrein !! ofschoon Dion zei (hij fietst immers altijd met de ogen dicht) dat hij nog nooit in Holst geweest was…).

Overal wordt het het verkeer keurig tegengehouden door de motards en dit geeft het hele peloton toch IMGP8820
wel die extra kick. Mensen kijken eens op en vragen zich af welke koers er nu aan hun deur voorbij komt. Ja, het is indrukwekkend om een groep fietsers voorbij te zien komen met vele motards, een bestelbus van de Rabobank, een materiaalwagen, een ambulance en…. zelfs 3 keurig in het nieuw gestoken Hamburg Rabo Racers !!

Vanuit Herkenbosch gaat het wederom via de “bosfietspad” naar Asenray waar zelfs Bert de handen op elkaar krijgt voor de HRR. Als de groep door Asenray in Swalmen arriveert geeft het nog even een extra boost als er door het IMGP8825
rode stoplicht gefietst mag worden (tja…de koers kent geen rood stoplicht !!) en vele auto’s tot stoppen zijn gezet door de motards. Hierna wordt koers gezet naar Beesel waar het lint om kwart voor twee onder de finishvlag gaat.  IMGP8827

en de koek was nog niet op want iedereen kreeg nog een tractatie aangeboden die in het inmiddels weer verschenen zonnetje genuttigd kon worden. Het deelnemersaantal viel tegen, deze koers verdient meer. Wellicht dat menigeen in het mandje is gebleven vanwege de regen  maar…. de thuisblijvers hebben iets gemist. En voor de organisatie wil ik meegeven dat menig grote koers ook klein begonnen is. In elk geval….volgend jaar zullen wij er – weer of geen weer !! – graag bij zijn.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s