"de" foto

Sinds jaren heb ik de naam janpaparazzi, een naam waar ik enerzijds best trots op ben maar anderzijds kost het af en toe toch wel de nodige energie… Soms is het vooruit fietsen, foto knippen en…achter de groep aan ! Bergop is al helemaal een ander verhaal. Jaren geleden ging het ook allemaal wat gemakkelijker en maakte het niet zoveel uit om bergop even dat sprintje te trekken, van de fiets af en…foto knippen en weer achter de groep aan. Als je – ik denk aan de Mallorca reis – als laatste fietst als het bergop gaat dan is er weinig te knippen of.. het moet van de natuur zijn of…. de "reetjes" HPIM0562
van de voorgangers (over natuur gesproken !!) 

 

 

 

 

 

 

 

Ook heb ik steeds meer zin om "de" foto te maken en als ik me bevestigd zie middels de weerfoto op L1 dan is dat altijd leuk. Of,  als iemand zegt dat men niet meer naar dat kapelletje of die berg toe hoeft omdat foto en verslag het gebeuren al meer dan duidelijk maakt dan is dit een bevestiging om lekker door te gaan. 

Maakte ik de vorige week een foto in Winterberg van een "nummerbordenkever", gisteren was ik het ANWB blad Kampioen aan het lezen en warempel, de 'nummerbordenkever" – weliswaar door iemand anders gefotografeerd – staat er in !! 

IMGP8709Zojuist zie ik op het L1 nieuws een reportage over de oeros en…laat me de oeros CIMG2402
de vorige week toch bij de horens gepakt hebben !! en natuurlijk op de plaat vastgelegd hebben. Het lijkt wel of ik hem met de horens erbij gesleept heb !!

 

 

Het fotograferen van allerlei dingen is leuk, ook al krijg je er een mega fotoarchief van. En..elke dag gebeurt er wel iets dat de moeite waard is om vast te leggen. Ik denk aan die valpartij laatst in de B groep toen Henk ons over Parijs-Roubaix wegen stuurde en er in een bocht een schuiver werd gemaakt.Luttelforst mrt 26 (9)

Ook het moment dat Sjra door Wil (zoals Wim van Est indertijd) in Belgie uit de diepte gehesen wordt is iets van: snel dat fototoestel en meteen naar de plaats van onheil snellen en je niet om slachtoffer bekommeren maar….die foto maken !! 

Vandaag ook zoiets. Ik fiets richting Echt en hoor een ambulance aankomen. Even later gaan de spoorweg bomen dicht en ik vraag me af wat er zal gebeuren… Is het zo ernstig dat de ambulance risico zal nemen of is het jammer voor de patient en duurt het een minuut langer voordat hij/zij in het ziekenhuis arriveert..? Ik neem aan dat u weet wat hier gebeurde….. IMGP8763

Dit bericht werd geplaatst in Fotos. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s