Roze kleurt inktzwart !

9 mei zal altijd in herinnering blijven als een inktzwarte dag voor de Giro. Wat een feestgiro zou moeten worden is van het een op het andere moment veranderd in een Giro met een dikke zwarte rand. Vandaag heeft het noodlot toegeslagen voor Wouter Weylandt, een renner die ik de afgelopen twee jaar met buitengewone interesse gevolgd heb. Het deed me derhalve ook heel goed dat hij de giroetappe in Middelburg – niet eens zo ver van huis – won.  _LDKUATEEfsJ

Vanwaar die interesse..?? Twee jaar geleden werd ik in het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent geopereerd en op een goede wijze geholpen door de moeder van Wouter. Omdat ik me ook een fietser voelde en hierover sprak, vertelde moeder me dat haar zoon ook fietste. Geen bravoure maar na doorvragen bleek dat haar zoon (wouter) in het profpeloton – en wel bij de Quick Step formatie – fietste. Dat hij op dezelfde dag jarig was als mijn jongste zoon was een leuk gegeven.

toen ik vandaag de Giro bekeek op de berichten via de Belgsiche media op de voet volgde werd het onwerkelijke toch werkelijk: de dood heeft in het peloton toegeslagen en Wouter zal in een adem genoemd worden met renners als Fabio Casartelli of Jean Pierre (Jempi) Monsere. 

Wouter, rust in vrede !!

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s