koninginnerit

30 april. Koninginnedag en voor vandaag staat logischerwijze dan ook de "koninginnerit" op het programma. Geen "oranjetocht" voor de HRR maar een rit die – zoals de naam al aangeeft – het verschil maakt: de "koninginnerit". 

een bijzondere dag want de koningin en haar hele gevolg komen immers vandaag in Thorn, de plaats IMGP8623
waar de HRR zich ook wekelijks bevinden. Vandaag zal de route iets verrassends hebben, de HRR zullen in Oranje gehuld volop gaan genieten van deze feestdag. Uiteraard in een gepast – voor HRR !! – tempo. Het fototoestel gaat mee en u…u mag ook mee !!

vertrek: 10.30 uur op het paparazzipleintje

Om half elf exact wordt er gestart. Uiteraard zijn de HRR vandaag  keurig in oranje uitgedost. Waar IMGP8679
naartoe..?? In elk geval niet richting Thorn of Weert vanwege het bezoek van de koningin en haar gevolg en niet richting Roermond vanwege de cityrun. Blijft over: richting Neer ! En verder dan Neer zal het ook niet gaan. De wind is strak en blaast in het nadeel, op de terugweg zal ie in "'t hat" zijn.  Het is draaien en keren door Neer, op en neer door Neer, Neer van binnen en van buiten. Het ene moment zit de groep bij de kerk en even later weer in het buitengebied. De bordjes "einde Neer" en "Neer" zijn bijna niet meer te tellen. De weer in genade aangenomen Dion wordt er bijna moedeloos van. "alweer Naer" is een veelgehoorde uitspraak vandaag. Als het na 20 km kris kras door Neer via de zuidwest zijde van Neer naar het buitengebied gaat wordt al gezegd: "dag Neer" maar…dit is buiten de routecommissaris gerekend. Via de rand van het Leudal bosgebied wordt Neer-zuid nog een keer aangedaan, waarna het via het bruggetje over de Neerbeek richting Nunhem gaat. 

Met al dat draaien en keren en stoppen, optrekken en uitkijken (ja..ook Dion heeft geleerd van zijn schrorsing) is het mooie van deze route dat er in Neer, maar zeker ook daarbuiten, lekker (door)gefietst kan worden. Met 48 km op de teller (waarvan 25 in, om en door Neer) lag het gemiddelde vandaag toch nog op een koninklijke 30 km !! 

Dat het op de terugweg nog bijna mis ging (met Dion) blijkt uit de volgende foto's. Van tempo 32 ging het – zonder om te kijken – naar tempo 40. De een met oog voor de natuur en de ander alleen oog voor het stuur (en het dashbord met de vele tellertjes). Omkijken is een kunst die overigens best kan worden geleerd.  IMGP8680 IMGP8681 IMGP8682 IMGP8683

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s