Rondje Hottorf

Een titel die zeker en vast menig coureur naar de Wieen geloodst zou hebben , ware het niet dat…….

…inderdaad, geen bekendmaking van de route van vandaag. Jammer. Ook de afstand was onbekend en .
Foto
dus was het wederom een groot vraagteken wat ons te wachten stond. Aan de start werd nog gesproken over de verenigingsdag van afgelopen week, waar twc postert zich ook profileerde. Jammer van het goede weer want de opkomst stond in geen verhouding tot het vele werk dat was verricht.

 

 

 

Vandaag weer een mooie dag en met 11 personen werd vandaag gestart. Enkele "vaste waarden" hebben zich geexcuseerd vanwege een training op Mallorca (Ger, Sjra,Ton van de B-groep en Piet van de C-groep). Vanuit de start sprint ik naar voren en kom naast de routecommissaris Henk K. te fietsen. Wederom vragende naar de route kreeg ik een vaag antwoord: "richting Pruses". 

Eenmaal op het Duits bleek eens te meer dat Henk hier in zijn element is: hij kent de weg op zijn IMGP8586
duimpje. Als ik de verhalen hoor over zijn routes richting Ubach Palenberg en Herzogenrath (daar moet je niet komen !!) en het steeds maar weer op zoek gaan naar mooie (ik denk dat zoals altijd "mooi" bij Henk in elk geval ook "slecht" is) wegen. Nafietsen van de route zou eigenlijk niet al te moeilijk moeten zijn want Henk riep maar steeds "rechtdoor…!!" maar op dit moment zou ik me toch nog maar weinig IMGP8579
kunnen herinneren van deze erg mooie route. De wegen waren vandaag in elk geval beter dan de vorige routes die ik meegefietst heb maar op een gegeven moment kon het het dan toch niet laten en werd weer keurig de slechte weg opgezocht… 

Ook Wim was lyrisch IMGP8591
over deze route. "Het had mijn route kunnen zijn…" was zijn commentaar en ik weet niet wat hij in een onderons met Henk heeft afgesproken. Zal Henk binnenkort met de A-groep meegaan…?? Ik waande me bijna in een wijngebied toen we herenboerderijen met namen als "Gut Magdalenenhohe" en "Gut Marienfeld" passeerden. Natuurlijk moesten we goed blijven uitkijken want het tempo mocht er ook vandaag weer wezen (uiteindelijk was het gemiddelde 28.6) maar eens rondkijkende in de omgeving doet je beseffen dat het Ruhrgebiet hier gelukkig nog meer het Roergebied is. 

Als Etienne met kettingpanne langs de weg halt moet houden is het Jos die hem behoorlijk hard aanpakt: "zorg dat je materiaal in orde is als je meegaat…" zijn Jos' vermanende woorden. Vlak achter IMGP8593
Dalheim is het echter Jos die ineens roept "ik ben gek" ….tenminste dat verstonden de meesten van de groep. Hierna riep Jos nogmaals en klonk : "ik heb lek". Nstuurlijk iedereen stoppen en toen kreeg Jos de wind van voren: "wat een materiaal" en "die band is helemaal niet lek" . Net als de vorm van Jos, zo is het ook met zijn band: langzaam loopt ie leeg (een "leegloper" dus) en…hij kon er nog net mee thuiskomen.

Al met al een prachtige route en als het volgend jaar "rondje Hottorf" op het programma staat dan zal ik alles in het werk stellen om er bij te zijn.  

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s