Weisser Stein

2 april en het is een dag die vol zit met records. allereerst natuurlijk het temperatuurrecord. Nog nooit was het op 2 april al 22 graden. Uitzonderlijk warm en dus staat het hele twc peloton in de korte broek en dito mouwtjes aan de start. Het is een uur en het is inderdaad "nu of nooit..!!" 17 man aan de start voor de B-route, die na enige navraag naar Witte Stein gaat en via het Pruus zal het nog even rond Niederkruchten slingeren worden. 

IMGP8517
Koud onderweg gaat het over een asweg…. wat zal het dit keer weer worden….?? met natuurlijk de rit van de vorige week nog vers in het geheugen. In Asenray valt al af en toe een gaatje…wederom wordt stevig gekoerst. Ook het snelheidsrecord zal en moet vandaag gebroken worden !  De wind "in 't hat" maakt het nog enigszins te doen. Via de Boekoel gaat het achter Swalmen om en vliegt ineens onze sponsor Ton J. naar voren. Ik weet dat hij in vorm is maar…zal het hem echt te langzaam gaan…?? Via de buitengebieden achter Reuver bereiken we de Witte Stein. Ik denk met weemoed terug aan het terrasje edat we twee jaar geleden hier namen tijdens de eerste "Wim Diesch classicIMGP8519 " en zie nu al uit naar de volgende editie van deze mooie tocht, die voor 2014 op het programma staat…….
 

 

Als het bij de Witte Stein de bocht omgaat zitten we op het Pruus en wordt de groep vrijgegeven tot IMGP8524
boven….. En ja hoor….Frenk Sjlek kruipt uit zijn huisje en vliegt er meteen in. Maar waar is boven..?? Captain Ger moet de groep ruim anderhalve kilometer achter de afslag gaan ophalen en terugvoeren naar de afslag richting Bracht. Het is genietenop de mooie binnenwegen tussen Kaldenkerken en Wegberg. Als we in Born (Dl) komen moeten we even van de fiets om Sjra te "depanneren" en na een minuutje gaat het via de Bornerheide (en de Borner See) weer op pad. De wind is tegen en op de plateaus valt zo af en toe een gaatje…ja, het tempo blijft strak. Eens om me heen kijkende zie ik dat niemand op goed weer heeft geteld, een enkeling (Har) heeft zelfs IMGP8528
geen bidon bij zich ..beter gezegd….. Fred had geen bidon mee maar in een moment van onachtzaamheid raakte Har zijn bidon aan Fred kwijt en ….moest Har nog pleiten voor dat slokje water…… De rest van de groep… twee bidonhouders en een bidonhouder leeg, de "tuit" gewoon thuisgelaten ….en dat met 22 graden en niet wetende hoeveel kilometer er gefietst wordt op deze warme dag…!!!  

Na ruim 80 kilometer wordt in Effeld halt gehouden. Ger weet een adresje waar de bidons gevuld kunnen worden. Dat het nog maar een kleine 10 kilometer zijn en…het al aan de late kant is doe de groep splijten. Een vijftal renners – waaronder Har !! – heeft geen water nodig en gaat linea recta naar postert, de rest laat zich het water smaken als een Engeltje dat bij de heren en dame op de tong plast….ja, wat was dat welkom !! 

Nadat de groep in Postert uit elkaar gaat is het "de" Sjlek die zijn naam wederom geen eer aandoet en met 35 in het uur door de wind snijdt. Als reden waarom dat het toch zo hard moet gaan zei hij dat er nog harde noten gekraakt moesten worden want er mag op koninginnedag geen valse noot uit zijn traot komen…….

Al met al een lange tocht waar menig coureur behoorlijk "droog" kwam te staan en dat alles natuurlijk zonder "drogen"  ….!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s