De Ronde

Als men het heeft over "de ronde" dan zegt dit eigenlijk al meer dan genoeg. voor degene die dit nog niet zoveel zegt wil ik verder gaan en zal bij menig lezer de lamp nu toch wel echt gaan branden. Ook heeft men het namelijk over "de Hoogmis". Ben ik nog niet duidelijk ??? Dan nog een poging, er wordt ook wel gesproken over "Vlaanderens mooiste". Menig lezer zal nu wel denken aan een vrome, voorzien van ronde vormen en uit Vlaanderen afkomstige non maar voor anderen is het een open deur. Ik heb het over de wielerwedstrijd de Ronde van vlaanderen, die in het eerste weekend van april over de wegen van Oost- en Westvlaanderen zal slingeren. 

Op zaterdag komend de wielertoeristen op de afspraak en voor het 6e jaar in successie zullen enkele HRR van de partij zijn. Om 7.00 uur zullen Dion en Robert richting Ninove gaan om aldaar om 9.00 uur te starten voor het evenement van het jaar..!!, de RONDE VAN VLAANDEREN. 

Het Nieuwsblad berichtte vanmorgen dat het een ontzettend zware ronde zal worden voor de "toeristen". Het wordt komende zaterdag namelijk warm…zeer warm !! Nu kan men altijd klagen over het weer maar het grote nadeel van dit weer is dat er een massaal deelnemersveld zal zijn. 25.000 !! fietsers zullen op pad gaan over smalle wegen en…… steile heuveltjes, bezaaid met schots en scheef liggende kasseien. 

Ook ik heb de Ronde twee keer gefietst en ik kan zeggen dat het genieten is in optima forma. Het fietsen in Vlaanderen is toch meer "beleving" dan het fietsen bij ons. Het volk aan de kant van de weg, de muur van mensen op de Muur, de orkesten in b.v. "het dorp van de Ronde", de tent op de Koppenberg en dit jaar ook de tent op de Molenberg in verband met "dorp van de ronde activiteiten op de Molenberg", kortom: het is een Vlaamse kermis !! .

Kasseistroken, heuveltjes (bezaaid met of zonder kasseien) de kilometers en de deelnemers maken dit evenement tot een happening. Toch is er weerstand ! De actie "ik fiets proper !!" dient bij de deelnemer in het hoofd te zitten want anders zou de Ronde voor toeristen wel eens aan het succes ten CIMG2353
onder kunnen gaan. De HRR gaan hier in elk geval voor en zullen zaterdag de polsbandjes om hebben ! en…zullen ook proper fietsen ! 

Ook zal het manoeuvreren worden tussen lopende-, vallende- en sjrankelende fietsers, die te weinig kilometers in de benen hebben en de heuveltjes niet op kunnen komen. De Patersberg en de Koppenberg staan hierdoor nog steeds niet op mijn – naar boven fietsende – palmares. De laatste berichten uit de koers zijn dat de Oude Kwaremont er herel slecht bij ligt dus: een gewaarschuwd mens telt voor twee ! Of de HRR in Geraadsbergen oog zullen hebben voor het beeld van "manneken pis" (zelfs het oudste manneke van Belgie !!) is twijfelachtig omdat het altijd dringen is om goed aan de Muur te kunnen beginnen en…bijna boven nog eens aan te zetten om de Kapelmuur te bedwingen (kom op Dion, je kun het !!)  

Zaterdag ben ik er ook een beetje bij: ik ga lekker voor dat B-rondje en wie weet, misschien komen we zelfs in Belgie..!! In elk geval zal ik een stille getuige van de Ronde meenemen:  CIMG2356

 

 

Robert, Dion: "bon courage..!!" 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s