B route Luttelforst

Om half een is het al lekker druk bij de Wiee. De C- groep staat aan de start voor een rondje Ratheim. Dat het een klassieker is, die Rinze de groep voor de wielen schotelt, blijkt ook uit het aantal deelnemers:14 ! Ook Ton Joris staat aan de start. Of hij weet welke route de B-groep gaat rijden…?? of dat hij de op voorhand aangegeven "slechte dag" aangrijpt om deze mooie route met de C-groep te rijden. Wellicht dat de verslaggever in de groep me nog een en ander zal mededelen….. 

Een half uur later is het wederom gezellig druk bij de Wiee. De kijkers van buienradar zouden – op een miniem miezerregentje aan het slot – geen gelijk krijgen en hun thuisblijven is voor hun dan ook erg jammerlijk..! 13 Man (sorry, 11 man en 2 vrouwen) gaan klokslag 1 uur op pad. Routecommissaris Henk IMGP8492
zal het kort maken (ik geloof dat hij zelf niet weet wat dit woord inhoudt) vanwege een fietswedstrijdje dat door de Belgische tv wordt uitgezonden. Vanaf de start zit het tempo er behoorlijk in. Eerst zijn het Henk en Ger die op kop sleuren en later. In het programma stond nog dat de route ter plaatse bekend zou worden gemaakt en ja….na een paar maal vragen werd dan toch het geheim prijsgegeven: Luttelforst ! 

Maar voordat we in Luttelforst kwamen werd er eerst rond Wegberg geklommen en – als men er door het IMGP8500
hoge tempo oog voor mocht hebben – ging het langs meertjes richting Monchengladbach. De route had iets weg van Parijs-Roubaix: de ene slechte strook na de andere !! Veel zand op de weg, veel steentjes in de bochten en talloze kuilen in de weg die ook nog eens ontweken moesten worden !! Genoeg over het slechte want het was genieten !! Het was een echte klassieker met het opstuivende zand. Het peloton was blij dat de weg droog land want anders waren de lekke bandjes niet te overzien geweest. De terreinkennis van Henk is top. Onderweg dacht ik vaak dat ik hier wellicht nooit meer zal komen want bij Henk is het ene rondje Luttelforst geheel anders dan het andere rondje Luttelforst. 

Na de slechte stroken kwamen we uiteindelijk in de bergzone met Lousberg en Luttelforst en hier werd het terrein weer bekend, zij het dat ik meestal andersom bovengenoemde plekken heb gefietst. 

Maar de koek was nog niet op, er dienden zich nog meer slechte stroken aan en ineens kwam via de IMGP8496
radio "sjuut"  door (weliswaar anders geschreven maar als dit woord op IMGP8499
de Tourradio te horen is dan is het paniek). Midden in de groep is een valpartij en neemt de een de ander mee in de val. 

Een valpartij zonder al te veel erg.  Een pijntje aan de heup, enkele smerige broeken, een kapot jasje en wellicht het allerergste… een verloren horloge !! (Sjra heeft me al een uitvergroting van de foto gevraagd) 

Hierna ging het richting Bruggen en Vennekoten richting Elmpt. Sommigen de wonden likkend of anderszins kapot werd er op de racebaan naar Asenray nog onbehoorlijk hard gas gegeven. Rond de klok van 4 zat deze mooie trip er weer op en konden de beentjes hoog gelegd worden om naar de laatste 10 km van het aangekondigde fietstochtje op de Belgische tv zender te kijken. .

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s