Rondje Pierre Fonteijn

Tijdens deze memorial meen ik toch ook altijd even stil te moeten staan (nee, niet voor de foto’s) bij de overledenen van de club die ik gekend heb zoals Jan Konigs, Leike Bakkes en natuurlijk Pierre Fonteijn.

Na de regen van vrijdag is het tijdens de seizoensopening heerlijk weer; weliswaar een paar graden te koud maar een strak blauwe hemel maakt het fietsen weer tot een groot plezier.

Het is bijna een uur en eens om me heen kijkende zal het vandaag een lang lint zijn dat zich over de wegen zal voortslingeren. Voordat er gestart wordt zal eerst een foto gemaakt worden van de eerste IMGP8441
drie van de ranglijst van het clubkampioenschap 2010. Omdat Rene nog op Mallorca zit wordt hij geëxcuseerd en zijn het Wim en Jan die op de foto gaan. Hierna is het aan de clubkampioen om zich alleen naar de fotograaf te begeven.

IMGP8444
Na gezellige praatjes vooraf, waarbij de van een knie operatie herstellende Frans ook – met de gewone fiets weliswaar – aanwezig is, is het Wim die fluit en aangeeft dat er in gesloten formatie gefietst zal worden en gaan een kleine 40 man op pad. 

IMGP8463

Vanuit Postert gaat het groen-geel-zwart twc peloton naar Linne en over de stuw naar Osen. IMGP8485
Vanuit Osen gaat het naar het drinkwaterbekken tussen Beegden en Heel. Plots is het paniek als een amazone haar paard niet in bedwang kan houden en sommige stalen rossen (en hun berijder) bijna verpletterd worden. Het scheelde  niets maar dit is het fortuin dat men als fietser gewoonweg vaker nodig heeft. Via Hagebroek komt de groep in het witte stadje aan en gaat het “aover de paol” naar Kessenich om langs de Maas tot Maaseik te gaan.

Een grote groep met uiteraard veel C-rijders. En dat de C-rijders investeren in de toekomst is duidelijk te zien. Jos W. als ook Piet V. tonen hun nieuwe fietsen en dat de vorm bij de C-rijders reeds top is laat Maan zien, die op zijn mountainbike zelfs aan de kop van het peloton te vinden is.  Ook is het goed te IMGP8466
zien dat er twee dames in het peloton fietsen en, het moet gezegd worden, Meryam en Marjo staan hun mannetje !! Natuurlijk beterschap aan Marie-Jose, die middels een strak schema hard aan het werk is om binnenkort haar rentree te maken. Over rentree gesproken, het doet deugd Wim S. IMGP8456
weer in de groep te zien en dat hij er goed aan toe is bleek door zijn mededeling dat hij op zondag waarschijnlijk in de A-groep mee gaat knallen. Ook is het goed om te zien dat Guus de stoute cq. de wielerschoenen weer heeft aangetrokken. Ook had ik een klein beetje geteld op de rentree van Jos N. maar het is voorwaar niet niks wat hij heeft meegemaakt en zal derhalve toch nog eerst enkele controles (hartpompfunctie, gammacamerafoto’s en fietsinspanningstest) moeten ondergaan. Ik hoop Jos in elk geval op 20 april weer op de presentielijst te zien. Een poging om hem eerder op de fiets te krijgen door voor te stellen dat ik de foto's (met goede apparatuur) zou maken strandde helaas.

Na Maaseik gaat het via Roosteren terug over Echt en de Berkelaar. In Sint Joost gaat het merendeel er IMGP8471
reeds vanuit dat het via Mofert de kortste route naar Berg gaat maar die vogel ging niet op. Het gaat langs de ruïne in Mofert en daarna wordt afgedraaid naar Putbroek. Als er nog een extra lus gemaakt wordt rond Postert is het voor een aantal welletjes geweest maar voor de die-hards klinken de woorden van de voorzitter “we gaan nog een kop koffie bij de Wieen drinken” als muziek in de oren. Een grote groep, een mooie middag en een gezellige afsluiting van de opening van het seizoen.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s