Mallorca (3)

Bij aankomst op vrijdag was het duidelijk, heerlijk weertje en meteen in de blote naakse dus op het balkon. IMGP8409
Wat een mooi hotel met heerlijk uitzicht op de baai. Ook de kamer is een schot in de roos, een familiekamer met dubbele badkamer en dus ruimte te over voor alle rotzooi die we weer "uittentelen" in die kamer (de fiets, de fietsspullen, de leesblaadjes etc.)

Vrijdagavond gaat het natuurlijk weer over dat weer en de bezitter van de Ierse bar zegt dat we morgen het best weer bij hem kunnen komen want het weer wordt dus echt niets ! Als we zaterdagmorgen opstaan is het inderdaad zo: bar en boos, regen en nog eens regen. Paco in de bar zegt dat het vandaag oged is voor de parapluie of…om terug in bed te kruipen…. Och, die paco toch…we komen immers om te fietsen ! We gaan de fietsen maar eens ophalen en de woorden van Piet uit Postert en Bert uit Asenray in de regen slaande kruipen Robert, Arthur en ik (niet graag, maar een moet toch de foto´s maken !!) op de fiets voor een inrijrondje dat via Calvia rondom Palma naar Platja de Palma gaat. IMGP8229
Hier gaan we voor de kaffee mit kuchen en toen we daar zo rustig zaten begon het toch wel steeds harder te regenen, ja zelfs te str…regenen !!!

Het fietspad tussen Platja en Palma was een glidderbaan geworden en het waren Arthur en ik die hier de daad ook bij het woord voerden en er een paar ker bij gingen liggen. Wat is het dan fijn om met huurfietsen te rijden…..!! En…gelukkig, valpartijen zonder al te veel erg !!!

In Palma gingen de sluizen pas echt open….door de poeltjes op de weg en de aquaplanning is hier dus echt uitgevonden !! De auto´s reden met de lampen aan en wij …baggeren en ploeteren !! Na 104 km waren we blij weer terug te zijn in Santa Ponca…we hadden wat gedaan en dat was heerlijk !!!! het pilsje smaakte goed en het was uitzien naar de etappe van zondag naar Valledemosa.

zondag: Om 10 uur wordt gestart maar het is Jac die toch wel zenuwachtig is en even de beenstukken terug gaat brengen. IMGP8237
Ook Rene weet het even niet en laat toch nog wat spullen achter bij de receptie. allebei zullen ze geen spijt krijgen van hun daad want het wordt een mooie dag ! Ja, ja…wat doen we aan is altijd het thema tijdens zo´n tochtjes !! Een etappe naar Valledemosa en…porte de Valledemossa (en dat is pas een afdaling en een klim !!). IMGP8225
Het zonnetje hoog aan de hemel en de hele dag zal de koperen ploert onze witte armen en benen kleur geven. Omdat er natte plekke op het wegdek zijn blijft het voorzichtig aan doen.

Het is een mooie route met een flinke strijd om de eerste plaatsen. Pascal of Ralf en wie gaat voor de andere ereplaats….?? is het Bert of is het Marc (el Torro) of robert of Arthur of Rene. Of zal good old Jac zich in de debatten gaan mengen…?? Hierover later meer……….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s