bonte stoet

Dat de naamsbekendheid van de ballade carnavallade geen verdere uitleg meer behoeft is duidelijk en daarom dat er dan ook op de zaterdagmiddag een bont gezelschap aan de start stond. De een blafte nog harder dan de ander: het ging gelukkig om verkoudheidjes en niet om blaffende honden. Overigens, deze blaffende honden beten zich wel behoorlijk vast in het wiel van de voorganger.

Natuurlijk zijn we allemaal klein begonnen maar de eerste editie van het plein festijn werd werd door de HRR zowel letterlijk als ook figuurlijk links gelaten. "met blaffende honden, huilende wolven en knoterende bromberen gaan we voor het hoogst haalbare", aldus een zichtbaar blije routecommissaris. Omdat het niet altijd even hard ging sprak Dion zelfs over het sponsoren van omafietsen en verlichting. Via het rijk van de Vrijgeliers ging het als een halve Gare naar de Kwiebusse en naar de Eik katers. De kevers lieten zich niet blikken. In het Baolderse kooke-riek was het ook stil maar dit zal zeker gelegen hebben aan het feit dat het binnen – met een kook met kruutje – veel beter toeven was ! 

IMGP8200
De wortelepin en de jocus haan lieten zich van hun beste zijde zien: de zoepkoel was weer tot de nok gevuld en voor de HRR was er geen doorkomen aan ! Dion, die de afgelopen weken alle vastelaoveskrakers uit zijn hoofd had geleerd zou en moest langs deze evenementen. Hierna ging het via Oeles- en drakeriek als ware belhamel  - de wind zat goed – naar de Windjbuujels. Bij de Drake leek het alsof we de warmte al begonnen te voelen maar volgens Mario lag het niet aan de Drake maar was het de wind gewoon de warme noordenwind. 

In Roermond lag het ander hoogtepunt van de rit, de stasiefestatie. Wat een evenement en dion kon er IMGP8199
maar moeilijk van wegkomen. Omdat de meeste feestgangers zo'n fietsje wel zagen zitten kregen we hem uiteindelijk toch mee alleen….al dat glas leverde Dion uiteindelijk toch nog grote pech: lek voor ! 

Al met al een bijzonder geslaagde rit. Wellicht dat volgend jaar door de HRR over moet worden gegaan tot het uitreiken van polsbandjes maar….dat zien we dan wel weer. Uiteraard gaat de polonaise nog enkele dagen door. Dagelijks zal om half elf gestart worden: in elk geval TOET ASWOONSDAG WANT….DAN IS ALLES VAORBIEJ….!!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s