van windkracht 7 tot…"een warme douche.."

Als op zaterdag 5 februari het startschot klinkt blijkt dat er maar weinigen het hebben aangedurfd om in deze stormachtige omstandigheden de weg op te gaan. Menigeen heeft naar de weerberichten geluisterd en heeft gehoord dat men niet met aanhangwagen moet gaan rijden en ….als men "aan wil hangen" aan de Hamburg Rabotrein dan kan het inderdaad gevaarlijk zijn….

Het verhaal was eigenlijk al geschreven in de voorbeschouwing; je verstoppen achter de voorganger om IMGP8089
daarna vol in de wind op kop te komen. De afwisselbeurten waren kort zo niet ERG kort of zoals Rowi zei: "te kort". Zelfs Janp wist te melden dat hij in zijn hele HRR carriere nog nooit zoveel kopwerk had moeten doen. Windkracht 7 met vlagen tot wel 80 km/u zorgen ervoor dat men het best achter (en zeker niet naast) de voorganger kon fietsen. In Maaseik lag het gemiddelde nog om en nabij de 24 maar hier zou "met de wind in 't hat" zeker wat aang edaan worden en jas hoor: Het ging "volle poele" terug naar het paparazzipleintje. Snelheden van boven de 51 km werden gehaald en de HRR trein leek wel een TGV. 

Na afloop was iedereen tevreden en badend in het zweet werd in de kantine nog naar de "baggercross" om de Gazet van Antwerpen trofee gekeken.  Voor de HRR in elk geval een perfecte training voor de Ronde. 

De zondagsrit werd afgelast wegens ter weinig deelname. Twee HRR moesten vlaggen enkele anderen gingen "baggeren" in Vlodrop en weer een ander – het moet echt niet gekker worden – ging tegen een balletje slaan zodat hij binnenkort de  ongelijke strijd op de green aan kan gaan met janp en Jos J. Overigens, 's middags spotte ik nog een HRR in de buurt van Berkelaar: hij fietste zo hard dat ik geen tijd had om het fototoestel te pakken.

Na de kou en de harde wind voelde het op maandag 7 februari als een warme douche en zou en moest er dus gefietst worden. Overigens, een "droge" warme douche want neerslag viel er niet en met een temperatuur van 15 graden was het gewoonweg een beetje lente ! Wat een volk was er op de been cq IMGP8106
fiets ! Bij het zien van een enkeling in korte broek moest ik meteen aan onze clubkampioen denken. Als hij vandaag op de fiets zou zitten dan zeker met 5 lagen overeen en … twee ! lange broeken !! met overschoenen. Het deed goed om de blauwe luchten te zien, de condensstrepen van de vliegtuigen en de schapen in de wei. Ja, de lente zit in de lucht. Dat de wind nog behoorlijk is, is bijzaak. Zelfs een windkracht 5 IMGP8102
doet er niet aan af dat het een genietdagje was. En met meer dan 60 km op de teller is in elk geval een basis gelegd voor de op de rol staande "kanalenroute" van zaterdag a.s. die het HRR peloton van kanaal Wessem Nederweert naar de Zuid Willemsvaart brengt en vervolgens via een ander "canal" terugvoert naar piazza del paparazzi ( zo zou het paparazzipleintje hebben geheten als janp in Roermond had gewoond……)

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s