Stilstaan..

"Onstuimig", "windkracht 7"…dit zijn de eerste woorden die ik voor vandaag meekrijg. Het wordt een winderige dag waarbij het moeilijk vooruitkomen zal zijn, tenminste…als men wind tegen heeft en op de fiets zit..!! Het is knokken en meer stilstaan dan vooruitkomen. Eigenlijk een dag om maar eens niet op de fiets te kruipen en stil te staan bij iets geheel anders: Wereldkankerdag !!

Sinds ik vorig jaar ambassadeur van de gemeente Venlo mocht zijn voor Ride of the Roses en dit spektakel heb mogen meemaken besef ik dat het goed is om als "gezonde man"  mijn steentje bij te dragen aan iets dat mij morgen ook kan overkomen, Inderdaad, niemand vraagt erom om kanker te krijgen en voor degenen die ermee geconfronteerd worden zal de wereld even stilstaan om dan toch alle moed bij elkaar te rapen en te knokken voor herstel. 

Nu is het zo dat veel evenementen (ja, ook fietsevenementen !!) stilstaan bij deze gewetenloze ziekte en U (ja, degene die dit leest !!) ook zijn of haar steentje kan bijdragen voor onderzoek etc. etc. Meedoen aan Alpe d'Hu6, waarbij men 6 keer die rot Alp omhoog moert en waarbij geldt dat stilstaan of stoppen geen optie is want dat kan een kankerpatient ook niet…..! Niet dat ik u als fietser nu dood wil hebben door iets dergelijks extreems te ondernemen maar het kan ook dichterbij, minder extreem en…gezellig ! waarbij men wel degelijk een bijdrage levert.

voor mij (en Robert gaat al mee) gaat het dit jaar in mei weer naar Utrecht voor de Girorit, waarbij een grote bijdrage van het inschrijfgeld naar het kankerfonds gaat. Fietsen door de provincie Utrecht is al mooi, als het in een groep kan is het mooier en als het over de openbare weg kan en alle rode stoplichten als groen gezien mogen worden en … als het daarbij ook nog eens een evenement is dan is het het allermooiste dat een fietser zich maar kan indenken. Om helemaal in superlatieven te blijven: als het dan nog een goed doel dient dan is het helemaal geweldig ! Wil je meer informatie over deze rit….mail me of kijk zelf op internet. 

IMGP7197
In september is het dit jaar weer Ride for the Roses. Helaas niet in Venlo maar in het Hollandse maar…dit zal geen belemmering mogen zijn om mee te doen.

Dus….sta vandaag (zeker als gezonde fietser) even stil bij die verschrikkelijke ziekte en wie weet…misschien dat je je dan al vandaag inschrijft voor de rit in mei (giro Utrecht) of de rit in september (ride for the roses)………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s