Zonnig weekend

Dat het goed zou worden liet zich vrijdag al merken toen ik Piet V. op zijn nieuwe Koga spotte. Ondanks IMGP7393
de bitter koude wind uit het noorden, het zout op de weg en  een temperatuur van rond het vriespunt trapte Piet toch een slordige 83 km weg. Zijn eerste commentaar: "deze fiets loopt echt als een tiet en voordat ik er erg in had zat ik al onder Maaseik". 

Zaterdagmorgen was het in menig HRR gezin een zenuwachtig gedoe. Stralend blauwe lucht, nagenoeg geen wind en een temperatuur rond het vriespunt en toch….. iedereen – zelfs de sponsor – belde naar de kantine. Zelfs vanuit het postert peloton werd gebeld om mee te kunnen doen. Of het koudwatervrees is, is niet bekend maar rond vertrektijd stond alleen een HRR peloton aan de start. Achteraf hoorde ik dat het paparazzipleintje niet op de tom tom te vinden was en dat het "einde" helemaal zoek was… Voor alle duidelijkheid: het paparazzipleintje ligt wel degelijk in Horn !!

Voor de start had Mario nog wat lucht nodig; de fietsenpomp bood gelukkig hulp. Hierna ging het op pad IMGP8076
en in tegenstelling tot andere ritten werd nu met tweetallen naast elkaar gereden. Met een snijdend koude tegenwind ging het toch aan tempo 29 richting Buggenum en Neer. Ook werd keurig afgewisseld zodat iedereen ook even uit de wind kon zitten. Vanuit Neer ging het via Helden naar Baarlo en daar aangekomen wilde iedereen zich met de route gaan bemoeien. Natuurlijk, ook het HRR peloton kijkt tv en met al die bewegingen in Egypte en Tunesie meende men zich hier ook te moeten roeren.

Door hard optreden van de sponsor werd deze opstand tot in de kiem gesmoord en ging het niet langs de Maas maar gewoon volgens routeschema "binnendoor en buitenom" richting Kessel. Bij de steengroeve in Kessel waren het Dion (inderdaad, hij weer !!) en Mario die met hun waaghalzerij de rest van de groep even op achterstand wisten te zetten. Toen vlak voor Buggenum de "lamp ging branden" was het Mario die bij iedereen het licht uitdeed; zijn versnelling was er even teveel aan. Hierna ging het "en groupe" naar het paparazzipleintje, waar in de kantine gekeken kon worden naar opgenomen beelden van het wereldkampioenschap "baggercrossen" in Sankt Wendel.

Zondagmorgen om half elf is het stil op het paparazzipleintje. Dion geeft met duim en wijsvinger, die IMGP8078
toch wel erg dicht bij elkaar komen, aan dat het bitterkoud is en verzoekt de routecommissaris de route van vandaag in te korten. De thermometer geeft -4,9 graden aan en dus wordt eerst lekker warm getrapt met de wind in 't "hat". Voorzichtigheid is geboden want op sommige plekken is het wit van de rijpaanslag. Via Linne gaat het naar Maasbracht en wordt opgedraaid naar het Pietjesveld. In Berkelaar gaat het dan vervolgens tegen de wind in naar Maasbracht. In Thorn voert de route ons langs "de Pegel" want de snot hangt iedereen als ijspegels onder de neus. 

Dat lekrijden wel degelijk iets met vormpeil te maken heeft staat nu onomstotelijk vast. Wederom was het Janp die "te poat" komt te staan. De maand januari is nog niet om en janp staat weer zonder lucht in dat bandje. Foeteren en vloeken, ja, zelfs tierende HRR !! "Koude voeten en dan dit nog eens erbij..!" werd gescandeerd. Een ander zei: "kijk eens, het canvas..!!" en nog een ander: "met dit materiaal mag je niet meer mee…!!" . Toch werd gelukkig eendrachtig het euvel verholpen zodat binnen 5 minuten de laatste 10 km afgeraffeld konden worden. 

Oh ja…. de routecommissaris is niet de slechtste en had de route vanwege de koude – maar meer vanwege die lekke band – met 1 km ingekort !!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s