duivels weekend !!

zaterdagmorgen 22 januari gaat het in de kantine maar over een ding: "regen". Onophoudelijk regent het. Het regent nattigheid maar… het regent ook afmeldingen. En dat terwijl het toch echt de dag is van de eerste winterklassieker: "om Naer haer". 

Als het om half twee is gestopt met regen maar nog slechts een beetje miezert kan gestart worden immers, een klassieker gaat altijd door en feit is dat de jongetjes vandaag toch wel van de mannen gescheiden worden. 

Vanaf de start zit de vaart er – wind tegen – behoorlijk in. Met tempo 30 zijn het met name Mario en Dion die de forcing voeren. Mario had zelfs nog even getwijfeld of hij in de korte broek zou komen maar ten slotte was het in huize W. toch de baas die hem anders deed beslissen. Koud 5 kilometer 220px-Dieter__Didi__Senft[1]
onderweg ging de miezeren over in echte regen. Mooi, want dit is nodig om een klassieker tot "hels" te maken. Goed dat er bewegwijzering was want het vele draaien en keren had de route anders tot een doolhof gemaakt. Zou dit alles (die regen en barre omstandigheden)  het werk van de duivel zijn..?? In elke bocht stond de groep nagenoeg stil want de steenslag, modder en waterpoeltjes maakten het voor de organisatie te mooi om waar te zijn. Na elke bocht werd de hele groep dan weer op een lint getrokken. Iedereen wilde voorin fietsen en dit maakte het extra zwaar: er werd geknokt voor elke meter en een vergelijking met de Ronde van Vlaanderen (over 10 weken !!) is eigenlijk niet opportuun: de Ronde is de hemel, dit is de hel !! 

Maar ook nu: drinken is geboden ! Eigenlijk hoefde men maar de mond open te houden om genoeg vocht binnen te krijgen. Dion had zelfs geen bidon bij zich !! Herinneringen aan de trois ballons kwamen naar boven en ook nu moest ik even denken aan dat pakdier, die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot……… Dion had het koud en kon op het laatst zelfs niet meer reageren op de onnozelste tempoversnelling. De reeds vooraf aangekondigde verschrikkingen van deze tocht waren blijkbaar aan dovemansoren gericht. Commentaren als: "dit doe ik nooit meer", "wie heeft de buienradar geraadpleegd' en "bij een drupje regen ga ik niet meer fietsen" kwamen slechts uit een mond. 

Na anderhalf uur kwam de groep weer aan op het paparazzipleintje; moe, koud maar met een voldaan gevoel, immers: een gemiddelde van 29.5 mag voor deze "draaien en keren"- ronde als een prestatie gezien worden. Voor menigeen gold toch wel hetzelfde als Mario verwoordde: "volgend jaar moet ik minstens net zo goed zijn als nu want anders heeft het geen zin om voor deze mooie maar loodzware tocht aan de start te verschijnen.."

Zondag 23 januari regent het en verschijnt Dion..!!?? als eerste aan de start. Een beeld dat de "honger" naar de fiets duidelijk maakt. Lekker even uitfietsen van die tocht van gisteren. De wedstrijdcommissaris toonde derhalve enige clementie door de route van vandaag vanwege de aanhoudende regen – in te korten tot 30 kilometer. 

noot: van het "uitfietsen" kwam niet veel, van het "infietsen" ook niet..!! Er werd wederom behoorlijk gas gegeven, door een enkeling zelfs door het rood gereden en.. slecht omgekeken !! De wasmachine moet zijn uiterste best doen om de slijk en drek weer van het kloffie te krijgen.  IMGP8044

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s