..en het water ging opzij voor de Samaritanen….

De titel is het verhaal van de klok en de klepel. Twee verhalen, twee verslagen, twee dagen fietsen…een mooie dubbel het afgelopen weekend. De ene dag ging het tussen het water door en de andere dag waren de HRR als Samaritanen voor een volslagen onbekende.

Als de HRR zaterdag 15 januari op pad gaan voor de “hoogwaterronde”  is het al meteen raak. Nog maar koud op de fiets of de renners worden getrakteerd op een buiten haar oevers getreden Lier en 200 meter verder staat het kwelwater in de weilanden van de Beurik. Maar dat dit slechts “de eerste koekjes” zijn zal weldra blijken.

Vandaag gaat het niet via de brede landbouwweg/fietspad richting Roermond maar via het smalle IMGP8025
fietspad; de Roer heeft namelijk de verbindingsweg in Roermond blank gezet. Als het door de voorstad gaat wordt meteen gesproken over “daar kunnen we niet door” en “daar staat het water op de weg” en nog meer van die onzin…. Een iemand is zeker van zijn zaak: de routecommissaris !! “Alles is vrij want ik heb de route voorgereden”, wordt het peloton voorgehouden. “wanneer dan” en…”als we ons om moeten draaien…” waren dreigende woorden.

Het peloton ging richting Merum (zonder de dijken zou het inderdaad waterfietsen hebben betekend) IMGP8027
en Linne naar Maasbracht om langs het kanaal naar Stevensweert te gaan. Ook hier was het peloton weer vol twijfel maar men volgde de routecommissaris (ook al reed die achterop). In Ohe en Laak liet Dion zich voor het eerst zien toen hij vanuit de achterhoede wegdemarreerde, hetgeen overigens weinig waardering uit de groep kreeg…… IMGP8029

Toen het richting Roosteren ging werd met moeite 28 km gehaald; de wind stond hier immers pal op kop. Toen de mtb-er even later ook nog eens ging overnemen werd het Robert te gortig: bij het kampje in Roosteren nam hij over en het ging “volle poele” naar Maaseik. De mtb-er haakte aan alleen “p.” kon het moordende tempo niet houden omdat het vele kopwerk hem toch enigszins gesloopt had.

Na Maaseik werd “p” wederom de kop opgedrongen totdat Dion en Robert vanuit de achterhoede wegdemarreerden en Dion (maar goed dat zijn vrouw dit niet zag) met gevaar voor eigen leden en leven rakelings langs enkele auto’s scheerde op deze 1 meter 50 brede weg langs de Maas richting Geistingen. Na al dit geweld zakte het tempo in en moest janp. wederom zorgen dat er toch nog een behoorlijk gemiddelde uit de koker kwam. Met 29.2 op de teller werd janp. na afloop dan ook door iedereen bedankt voor het vele sleurwerk. Ja, waar stiekem trainen toch goed voor is.

Zondag is het druk aan de start, immers er wordt een nieuw route gepresenteerd van “rondje Maaseik”. Ook Mario is van de partij en dit betekent dat het doortrekken zal worden. Omdat toch wel iedereen heel benieuwd is naar deze route wordt aanvankelijk traag gestart. Het gesprek gaat over de route ! In Thorn blijkt maar eens te maar waarom de Rabobank de bank voor iedereen is en de HRR een perfect uithangbord voor deze bank zijn. Er staat iemand “te poat”en de HRR werpen zich wederom (na het vorig jaar dames uit Grubbenvorst geholpen te hebben) op als barmhartige Samaritanen. IMGP8031
De een zorgde voor het bandje, de ander voor de patroon en natuurlijk werd er ook het nodige fotoshoot-werk verricht. Toen de pechvogel geholpen was bood hij de HRR zelfs 10 hele euries aan hetgeen gedecideerd geweigerd werd. (jaomer, jaomer want het zou een mooie aanvulling zijn voor de clubkas). Maar de sponsor liet zich niet onbetuigd: “jullie krijgen al kleren en uiteraard zal ik nu ook de banden en de patronen gaan sponsoren en die bijdrage in de clubkas…dat komt ook wel goed” was zijn commentaar.

In Neeritter aangekomen ging het over smalle weggetjes over “nieuwe” wegen op Maaseik aan. Natuurlijk werd er weer meteen “gezeiverd” door de renners. Bij de een omdat het weer hard ging en de zeiver hem naast de mond dreef en bij de anderen omdat men bang was dat men te laat thuis kwam (hier is de baas niet blij mee, ik moet nog met de hond wandelen en nog talloze smoesjes ging over de tong). Niemand wist meer waar we precies uitstaken: feit was wel dat de route precies 46 km lang was en dus exact dezelfde lengte had dan traditioneel rondje Maaseik alleen… het draaien en keren zorgde ervoor dat het steeds uit de beugel was en het menigeen behoorlijk gesloopt had. Voor de kantinebeheerder was het na afloop dan ook flink het glas volschenken zodat het vochttekort weer goed kon worden aangevuld.

programma: dinsdag 18 januari: bezoek aan de sponsor. Wegens “anniversaire” is iedereen uitgenodigd om er een aantal te komen drinken op een goede sponsorbijdrage voor 2011 !!

zaterdag 22 januari staat de klassieker “om Naer haer”op het programma. Veel draaien en keren rond en door Neer. U kunt erbij zijn. vertrek paparazzipleintje om 13.30 uur.

Zondag a.s gaat de route via Helden over Kessel langs de Maas weer terug naar Horn. vertrek 10.30 uur

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op ..en het water ging opzij voor de Samaritanen….

  1. Sponsor. zegt:

    Heeft de routecommisaris in het weekend Noordewind besteld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s