Ouverture en….. de "eer" krijgen..!!

Rond de klok van een wordt gestart voor de ouverture van het nieuwe seizoen. Op speciale uitnodiging is Piet V. komen opdraven om de HRR weg te schieten voor een lang seizoen. Uiteraard gaf de starter de renners nog een welgemeend advies om maar vooral voorzichtig te zijn immers…..ook al is het al enige dagen 10 graden, er kunnen nog verraderlijke ijsresten op de weg liggen. 

Dat het niet hard gaat is alleen te zien aan de kilometerteller want voor het overige is het bijten, pezen, ploeteren en met de blik op onnozeligheid proberen dat wiel voor je te houden. Windkracht 6 tegen, niet van opzij maar vol oppe kop !!! Na een paar kilometer begin ik me alweer af te vragen waar ik mee bezig ben: op pad met goed gesoigneerde en goed getrainde "beesten", eigenlijk net iets teveel van het goede voor een doodgewone dorpse jongen die reeds meer dan een maand geen fiets meer gezien heeft maar des te meer genipt heeft aan de port, de grand marnier en de wijn en dan heb ik het nog niet over de chocola, de wafels, de kransjes, de pasteitjes, de worstenbroodjes etc. etc. etc.

Het laatste wiel is het hoogst haalbare vandaag, dat staat als een paal boven het wassende Maaswater ! IMGP8009

Elk jaar opnieuw gaat het ook weer om de eer, de twijfelachtige eer….. Een eer die eigenlijk steeds voorbehouden is aan paparazzi..!! Bij golf gaat men voor de eer immers, degene die de "eer" heeft, heeft de voorgaande hole het best afgelegd. Bij de HRR is het de "eer van het lekke bandje", die te beurt valt aan degene die het eerst lek rijdt in het nieuwe jaar. Reed janp in 2006 op 1 januari alle records uit de boeken door meteen 2 maal lek te rijden, in 2007 en 2009 stak janp ook met kop en schouders boven de rest uit door reeds in januari de "eer" te krijgen om als eerste lek te rijden. 

De eerste rit en ja hoor….de eer was dit jaar wederom voor janp. Na 6 kilometer kwam van achter uit de groep een hard: "LEK !!" en hierna nog eens "LEK", bang dat niemand het gehoord had… Gelukkig was het niet te koud en bovendien  kwam  het dit keer goed van pas voor janp. ofschoon uit zijn commentaar bleek dat hij niet geheel tevreden was: "Veel te vroeg !!",  "ik had het liever enkele kilometers later gehad" en "twee keer lek zou ook niet verkeerd zijn geweest vandaag…".  IMGP7993

Meteen werd door iedereen – behalve janp, die moest foto's maken !! – gewerkt om weer snel op pad te zijn maar wat bleek, het reservebandje was gatenkaas geworden en janp had geen patronen bij zich. "Hoeft toch niet, dit wordt toch door de sponsor geregeld…!!"was het droge commentaar van diezelfde p. Na 6 minuten kon er dan eindelijk weer gestart worden en hoe…!! Auw mug, wat ging het hard…!! Niet een, geen twee of drie of vier keer die vijf meter goed maken maar wel 10 keer !! Toen dion ook nog eens Robert opnaaide om nog eens alles te geven had janp het niet meer want Robert was een goed luisteraar. 

Eenmaal in Maaseik en met de wind in het hat terug betekende niet dat het gemakkelijker ging: de teller kwam niet meer onder de 40 en dus was het weer, aanpikken, aanklampen en vastbijten. Thuis was eerst bijkomen en de tank proberen op te laden voor de zondagrit…..

Zondag 9 januari. Het is droog maar het regent afmeldingen (de een ging rennen, de ander mocht niet van zijn vrouw, weer een ander moest met het hondje gaan wandelen en een ander ging op bezoek naar zijn jarige neefje)  en dus ben ik blij dat ik alleen op hersteltraining mag. Lekker de beentjes lostrappen, niet te hard, niet te zwaar maar heerlijk bezig zijn op dat kleine verzetje zodat de zweetdruppeltjes toch al gauw aan de oppervlakte komen. Na 47 kilometer heerst er in elk geval een voldaan gevoel, het gevoel van extra inspanning, bijtrainen en … beter worden zodat de komende ritten met de HRR geen "calvaire" worden.

Programma: zaterdag 15 januari: 13.30 uur Hoogwatertocht

                    zondag 16 januari: 10.30 uur rondje Maaseik bovenover !! (nieuwe route)

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s