"In gesprek met"…… clubkampioen JAN WASSEN.

Had ik me voorgenomen geen "in gesprek met" meer te doen vanwege toch wel hoog oplopende reiskosten, het liep dit keer toch heel anders. Eigenlijk is het 't verhaal van "als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mozes….!!". IMGP7397

Herhaaldelijk werd ik al door Jan bestookt voor dat gesprek maar vanwege bouwwerkzaamheden kon ik geen gaatje in mijn agenda vinden totdat er afgelopen maandag bij mij thuis aangebeld werd….

Jan W. : Hoi paparazzi, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik kom voor dat gesprek want ik wil toch wel het een en ander kwijt.

janp: Oei Jan, dit klinkt nogal aanvallend…!!

Jan W.: Inderdaad, dat kun je wel stellen..!! Ik ben ook wel een beetje gepikeerd.

janp: Vertel..!

Jan W.: Het vorig jaar ging je een paar dagen na bekendmaking van de clubkampioenen al bij hun op bezoek. Nu niets van dat alles !! Totaal geen bekendmaking is er aan mijn kampioenschap gegeven.

janp: maarrrr…..

Jan W.: Niks maar !! Zelfs als ik een stukje van jou over het uitroepen van de clubkampioen in het clubblad zie dan staat er wel een foto bij…MAAR NIET DIE VAN MIJ…!!! Ook ben ik nog niet benaderd voor "de 5 vragen" omdat ik waarschijnlijk zo laat in het alfabet zit met die "W"van mij. Oneerlijk allemaal, gewoon te weinig respect voor de kampioen…. IMGP7404

janp: Sorry Jan, voor de lay out van het clubblad ben ik niet verantwoordelijk maar zullen we het nu dan maar even hebben over het afgelopen seizoen…?? Jan, hoe voelt het om clubkampioen te zijn..??

Jan W.: In een woord: "geweldig". Ik kreeg het niet voor niets, ik wist dit ik geen cadeautjes zou krijgen en dan doet het zo intens goed …ja, ik kreeg het er gewoon heel warm van…!!

janp: Over warm gesproken. Je zit altijd goed in het pak he…?? Twc 2009 c groep 056

Jan W.: Inderdaad, beter een laagje teveel aan dan iets te weinig. Tot 17 graden heb ik 4 lagen aan, beneden de 20 graden 3 en als de temperatuur boven de 20 graden uitkomt dan waag ik me aan 2 lagen kleding. Nee, ik moet niets van kou hebben.  Twc 2009 c groep 081

janp: Het was weer close dit jaar met het clubkampioenschap. zijn er dagen geweest dat je het zwaar had..??

Jan W.: Zeker !! als ik terugdenk aan die keer dat we met een paar man door de striemende regen moesten dokkeren… Maar ja, mijn gedachte was toen al bij dat clubkampioenschap !! 

janp.: Wat doe je naast het fietsen met twc postert nog meer…/??

Jan W.: Fietsen !! Soms ga ik met een vriend een hele dag richting Belgie en natuurlijk geregeld met de mannen van Rust Roest. En niet te vergeten natuurlijk fietsen met mijn beste maatje (zijn vrouw red.) Naast dat we veel fietsen wandelen we ook heel veel. Zo gaan we vaak naar Pruses, oostenrijk en … ik heb nog een heel leuk adresje in Italie voor je…!! Twc2009C29

janp: Kijk je ook veel tv…??

Jan W.: Nee…. mijn vrouw is de baas van de televisie alleen als het Bundesliga-tijd is (daarom moest ik na de laatste rit met uitreiking van de bloemen zo vlug weg !)  en Sport dan ben ik aan de beurt. 

janp: Jan, ik moet er mee stoppen, zoals je ziet, zit ik nog volop in de bouwsores. Het is bijna kerst, staat er nog wat lekkers op het menu in huize Wassen..??

Jan W.: Jazeker Jan en misschien dat ik je eens mag uitnodigen om hiervan mee te genieten. Niemand die namelijk beter duivensoep kan maken dan mijn vrouw. Ik heb het recept voor je meegenomen als je het zelf al wil maken met de kerst. En, misschien dat er kersenvlaai komt, hier ben ik stapelgek op !! IMGP7379
Bedankt dat je even tijd hebt weten te maken voor mij !!

Wat heb je nodig: 2 hele duiven, 1 mergpijpje zonder vlees, 1 wortel in schijfjes, 1 gesnipperde ui, 2 kippebouillonblokjes, wat geknipte peterselie, 1 laurier, peper, zout, scheutje citroensap, koriander, 1 fijngesneden tomaat, fijne vermecelli naar smaak, scheutje madeira, wat geknipte bieslook

Bereidingswijze

De duifjes in ca. 5 min. goed aanbraden. Mergpijpje, wortel, ui, peterselie, laurier, tomaat toevoegen en even mee laten bakken. Dan zoveel water toevoegen dat de duifjes nog net niet onder water staan. Bouillonblokjes, peper, zout, citroensap toevoegen, minimaal 3 uur laten trekken op laag pitje. Duifjes eruit halen en vlees eraf halen. In blokjes snijden. De soep zeven en dan het vlees terugdoen in de pan. Vermecelli toevoegen en de soep laten staan tot de vermecelli klaar is. Vlak voor opdienen scheutje madeira, peterselie en bieslook toevoegen.  IMGP7395

janp: Bedankt voor het recept. Als waardig opvolger van Rene en Wim zie al uit naar het nieuwe jaar zodat ik je kan bewonderen in die mooie rood-wit-blauwe kampioenstrui !! 

Dit bericht werd geplaatst in in gesprek met. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s