Positief blijven!

Zaterdag 11 december, het is miezerig en zwaarbewolkt en op het paparazzipleintje is het ook al droevig gesteld. De opkomst is toch wel minimaal te noemen. Als Dion op het paparazzipleintje arriveert is hij al meteen aan het klagen: "geen wonder dat er zo weinig komen vandaag, het is veel te koud…!!", zegt hij.

Nee, dan kan men het ook anders zien. Het is twee weken geleden dat de hamburg raboracers weer live IMGP7848
in de open air actief zijn geweest en dan is het heerlijk om weer eens de natuur op te snuiven, weer of geen weer…!! en dat weer valt eigenlijk best mee, het is niks te koud en de wind, die best heftig is, komt uit de "warme" zuidwest hoek. De handschoenen kunnen zelfs even uit als er een fotoshoot gemaakt wordt.

Na een paar kilometer ziet de fiets al meteen uit als een beest, de weg is immers nat en overal zijn resten modder, waar doorheen moet worden geploegd. Ook is het goed oppassen geblazen, de bochten worden heel rustig aangesneden en als over de stuw gefietst wordt dan gaat het bijna stapvoets. Van de sluis bij Osen gaat het over de stuw richting de sluis van Maasbracht en bij Stevensweert gaat het over We zijn niet de enige fietsers vandaag en dat is niet altijd een voordeel: iedereen die we (Dion) in het vizier krijgen gaat eraan..!! Het is erop en erover……. IMGP7854

Als we in Maaseik aankomen gaat het met de wind in "'t hat" terug. Met een aantal ingehaalde fietsers achter ons moet er ook doorgetrokken worden. Naast elkaar fietsen komt er weer even niet van maar om weer lekker los te zijn – zonder losgefietst te worden – doet gewoon goed. Ja, wat is het toch heerlijk om weer lekker bezig te zijn na een paar weken genikst te hebben. Tussendoor is het ook nog even genieten: genieten van de mooie luchten, de ganzen op het water en de Highlanders in de wei…goh, zelfs in miezerige omstandigheden kan het machtig mooi zijn. IMGP7852

Als we in Panheel komen zien we in een flits ook nog Huub v. E. uit Mofert voorbij schieten.  Uiteraard is deze jonge man volop in training voor de Sylvestertocht, die op 1 januari wederom om half elf in de ochtend vanaf het Paparazzipleintje zal starten. 

Na afloop was het dit keer weer "eerst de fiets en dan de ruiter".

Zondag 12 december. De temperatuur heeft een stapje teruggedaan maar het is droog. Droog betekent dit keer dat er geen regen valt maar de weg is nu niet bepaald droog te noemen. Door het natte wegdek ziet de fiets er na een kilometer uit als een echt werkpaard. Omdat ik meteen achterin het peloton ga zitten ben ik na tien kilometer al niet meer te herkennen; het opspattende water doet me veranderen in die cyclocrosser die zich in de Druivenkoers een weg baant door al die modder.

Voor wordt keurig met twee naast elkaar gefietst maar achter in het peloton maakt het allemaal niet niets meer uit. Achterin het peloton gaan de gedachten over het behoorlijke tempo. Het kleine molentje rond krijgen lukt nog net en groter schakelen is geen optie…het is december en dat snelle WIL ik niet !! Ook denk ik aan de sponsoring…. Zo achterin het peloton hebben de kleren toch wel erg te lijden. Geen wonder dat de kleren van de sponsor zo gaaf blijven, hij rijdt immers al;tijd op kop ! Als Dion weer een paar meter los is van het peloton is het meestal Mario die de rest weer terug brengt; zelfs zonder al teveel training steekt Mario met kop en schouders boven de rest uit. Maar wat maakt het, het gaat per slot van rekening in december niet om de knikkers, de lamp brandt pas in april, mei en juni !!!

Na anderhalf uur dokkeren komt het peloton dan eindelijk weer op het paparazzipleintje aan. De kantine wordt nog even niet aangedaan maar een ding is zeker: tijdens de Sylvestertocht zal de kantine zeker en vast geopend zijn !!!! IMGP7859

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s