weer of geen weer….door !!

Als zondagmorgen in een provisorisch ingerichte kantine de telefoon gaat weet ik al hoe laat het is: 't zijn altijd diegenen die liever niet fietsen maar toch even bevestiging willen krijgen dat er niet gefietst wordt. Het regent weliswaar maar de temperatuur is van dien aard dat het helemaal niet verkeerd is om buiten te verkeren; de lucht zit vol met zuurstof..!! De weg is nat, de bladeren maken het glad en vies maar….. dit hoeft toch eigenlijk geen reden te zijn om lui in de stoel neer te ploffen…??

Keurig op tijd verschijnt Mario aan de start en ook nu is het monsteren hoe de bouw van de IMGP7600
ontmoetingsruimte/kantine van de HRR vordert. De beheerder geeft aan een alsmaar doorvragende Mario aan dat de jaarvergadering en de uitreiking van de wisseltrofee zeker in de nieuwe kantine kan plaatsvinden. Als even later Koos ook nog eens verschijnt blijft er voor mij niet veel anders over dan me in mijn tenue te hijsen en mee op weg te gaan.

Het miezert maar…. het is niets koud en dus gaat het – lekker naast elkaar – richting de stuw, waar het water zich met grote kracht een weg baant. Wow, wat een geweld..!! Als men daarin valt dan is men pas echt nat dus hetgeen wij nu over ons heen krijgen dat valt eigenlijk wel mee…. Langzamerhand begint het steeds harder te miezeren en in Maasbracht is het Mario die geen lucht meer heeft. Als ik vraag of ik even moet stoppen zegt ie: "nee, doorgaan…is goed voor mijn conditie…!!" maar enkele kilometers verder moet hij dan toch even `te poat`: de band staat nu echt helemaal blootvoets (oftwel "oppe sokken"). Gelukkig is Mario een pro in het verwisselen van bandjes en al gauw gaan we weer op pad. 

Vandaag gaat het over die thuisblijver die zich  nu in de garage met de blik op oneindig op zijn trainer zit uit te sloven. Koos spreekt over vakantie op de mountainbike in Frankrijk, het liefst met de fiets oppe nek…… als het maar gekken is ! Het gaat over rust inbouwen tijdens de winterperiode en inderdaad…dat doen we nu…. Het gaat over Frank, die helemaal van zijn geloof is gevallen door voor een nieuwe fiets te kiezen van een merk dat eigenlijk het zijne niet is; ging hij altijd voor "Scot"land, ineens moet het allemaal bigger en bigger en wordt het Amerika en maakt hij dat een dream uitkomt . Maar dat hij zelfs de Amerikaanse vlag meeneemt op die nieuwe fiets  lijkt me toch een beetje overdreven. Ik hoop dat die vlag niet tussen de spaken zal komen ..!! Het gaat ook over het mountainbikeseizoen 2010/2011 met vandaag de modderkoers in Schweiberg, waar Frank een derde plaats en John V. van twc een tiende plek probeert te verdedigen. Na de koers zullen deze twee zeker als zwarte Piet thuiskomen en dat zal zeker niet verrassend zijn en ik denk ook niet dat het thuisfront blij zal zijn met zulke smeerlappen….. 

Iets na twaalf komen we weer op het paparazzipleintje aan. Iedereen gaat meteen naar huis want het zal nog zeker nog 10 minuten kosten voordat de fiets er weer tip/top uitziet en klaar is voor de volgende rit…….

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s