natuurtocht

Zaterdag 6 november. Het HRR-peloton heeft er al weken naar uitgekeken: de natuurtocht..!!,die ons door verrassend midden- en zuid-Limburg voert en daarna nog eens via het Belgische terug naar het paparazzipleintje. 

Voorafgaand aan de tocht waren de hemelsluizen weer eens vol geopend maar enkele uren voor de tocht werd het dan toch droog en dus kon om half twee gestart worden. "voorzichtig", "niet te hard", "glad" waren de kernwoorden om vandaag weer heelhuids thuis te komen. 

Het was Dion die meteen de kop nam en de volgende 70 km op kop bleef !! Dit betekende dat het tempo – als vanouds – niet onder de 30 kwam.

Na eerst langs de Maasplassen te hebben gekoerst ging het via de stuw door de Linnerweerd, IMGP7574
een mooi stukje natuur met vistrap, uiterwaarden en oude bomen, die gelukkig gespaad zijn gebleven van de bomenkap. Vanuit de Linnerweerd ging het langs de Linnermolen (ooit een windmolen maar nu vleugellam).  IMGP7594

In dit gebied werd tijdens de tweede wereldoorlog hevig gevochten. Via de boerenbond gaat het vervolgens langs de velden naar het bekende "ei". Met een zuidwestelijke wind betekende dit dus dat het tegen de wind ging. Via Sint Joost en Hingen kwamen we in Pey uit om vervolgens verder zuidwaarts naar Susteren en Nieuwstad te fietsen.

In Born aangekomen werd gekozen om langs Graetheide te gaan en…"Graetheide groen"moet groen IMGP7591
 
blijven !! Een geweldig stukje natuur en een gemeenschap dat heerlijk weggestopt ligt tussen Born IMGP7579
enerzijds en het kanaal anderzijds. Hierna kwamen we in Berg aan waar we de oversteek maakten en de vlaamse leeuw tegen het lijf fietsten. Dat we ver van huis waren wisten we maar toen we die cowboy op het paard zagen waanden we ons even nog verder van huis….

IMGP7586
Gelukkig hadden we de wind vanaf Berg aan de Maas in 't hat en ging het hard terug. We gingen hard doorheen het mooie grensmaas gebied, een gebied dat nu nog vol in wording is maar waar we over enkele jaren een heel ander gebied zullen tegenkomen. Op mijn commentaar dat de kerktoren van IMGP7587
Maaseik snel dichtbij kwam kreeg ik meteen terug: "met achteruit fietsen komt hij niet snel dichterbij…!!" In Heppeneert werd nog even een kruisje geslagen maar van de fiets …. nee, vandaag niet.

Na iets meer dan 2 uur kwam het paparazzipleintje weer in zicht.  Geen meter kopwerk en toch blij dat ik thuis was; 14 dagen zonder fiets: niet goed voor de spieren ….!!! en ik dacht meteen aan het gezegde: "rust roest". Daarom…de Hamburg Raboracers gaan er op zaterdag om 13.30 uur en op zondag om 10.30 uur weer helemaal voor met op 7 november – als vanouds – een rondje Maaseik rechtsom. Degene die nog lekker op de weg wil fietsen is welkom !!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s