wereldrecord…!!!

Als zondag 3 oktober de HRR bij elkaar komen voor het rondje Maaseik, wordt allereerst in alle rust IMGP7405
gekeken en gepraat over de vorderingen van de kantine. Vragen als: wanneer is de opening en waar komt de tap te staan werden door de beheerder meteen beantwoord. 

Er werd gepraat over ditjes en datjes, over koetjes en kalfjes maar of dit de stilte voor de storm was..?? Op zaterdag was immers al aangekondigd dat het vandaag hard… zo niet snoei-, kei oftewel oerendhard zou gaan. Om half elf stond dan ook iedereen te popelen om van start te gaan maar het was nog even geduld hebben immers Jules uit Heitse was nog ondeerweg en zou zich waarschijnlijk de longen uit het lijf aan het fietsen zijn om zich samen met de Raboracers  de "longen uit het lijf te fietsen". 

Het is janp die het vuurtje aanstookt en na een km nog steeds alleen voorop zit. In twijfel denkt hij zelfs even eraan om voor een lange solo te gaan maar gelukkig wint het gezonde verstand en is het omkijken en de groep bij laten komen. Hierna komt het molentje op gang en wordt goed rondgedraaid CIMG0584
en…..stevig doorgetrapt. Het gaat tegen de wind in en het tempo ligt hoog. In Panheel begin ik de benen al te voelen en verheug me al op het stoplicht bij Ittervoort dat gelukkig altijd op rood staat… Maar…voordat we in Ittervoort zijn krijgen we nog de kasseistrook bij de kapel te verwerken en hier wordt door Mario en Robert behoorlijk aan de boom geschud met als gevolg dat het hele veld – het lijkt Parijs-Roubaix wel ! – uit elkaar komt te liggen. Mario en Robert op kop, Janp op 15 meter en Dion en Jules op 25 meter maar…….. het stoplicht bekend gelukkig kleur waardoor alles weer bij elkaar komt. 

De kaarten zijn echter geschud en vanaf dit moment wordt de koppositie voornamelijk aan Mario en Robert opgedrongen. Het is Robert die me laat inschuiven maar verder dan het achterwiel van Mario CIMG0586
kom ik niet en ofschoon het me "zwart voor de ogen" begint te zien kan ik nog net lezen wat er op zijn truitje staat: Sky….!!  En laat dat voor mij dus net de limit zijn….!!! Bij de Schurzenjager moeten we vol in de remmen want het is druk richting Bree en het gemiddelde gaat meteen naar beneden. 

Als we de Sint Jansberg beklommen hebben zitten we in Maaseik: halfweg en nu nog 20 kilometer met CIMG0590
de wind in het "hat" terug. Langs de Maas gaat het hard, het tempo is strak maar het is te doen. als we links-rechts langs de haven gaan is het plots weer koers en moet Dion de rol even lossen. Als de groep in Kessenich weer compleet is zeg ik Dion dat bij mij het vet ook behoorlijk van de soep is waarop Dion zegt dat zijn soepkom gewoon helemaal leeg is: geen vet meer maar ook geen soep meer……. 

In Thorn wordt voorbij het "Wil Bruinsma-paaltje" even rustig aan gedaan om daarna richting CIMG0599
Groothegge en Wessem weer volop in de beugels te gaan en te koersen tot de kerk van Heel. Hierna is het tempo onderhouden en terug op het paparazzipleintje stond een gemiddelde van 34,7 op de teller. Het wereldrecord, dat stond op 34,3 is hiermee dus met bijna een halve km scherper gesteld !!! Een puike prestatie waar de HRR zich in 2011 de tanden en / of de banden op stuk mogen rijden…!!! Raboracers….proficiat met het behaalde wereldrecord rondje Maaseik !!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op wereldrecord…!!!

  1. Robbie zegt:

    Die tellers van jullie kloppen niet! Mario had 35,2. Dion 34,9 en ik had 34,3 maar dat is van thuis uit. Dus wat is het nou dat wereldrecord? Volgende keer vragen we een official van de uci!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s