clubkampioen bekend !!!!

Op deze herfstachtige zaterdag staan toch een 30-tal renners aan de start voor het "afrijden" van het seizoen 2010. Voor de een is het dat leuke tochtje, voor de ander gaat het voor die kop koffie en die twee stukken vlaai en voor weer een ander (en dat zijn de meesten) is het de belangstelling om erbij te zijn als de nieuwe clubkampioen bekend wordt gemaakt. 

Het is half twee (en dus ben ik te laat voor de start) als ik eens op de fiets spring voor een rondje Postert. In de omgeving van Maasbracht rijd ik achterop een bekende; ik ga d'r op en d'r over en zie dan IMGP7368
pas dat ik Piet Roumen ingehaald heb. Ik meteen in de rem en omdat het toch gezelliger is om samen te fietsen, zijn we lekker samen verder gegaan. Lekker praten over thuis, Eifel en fietsen. Als ik ter hoogte van Pey even van de fiets moet besef ik dat ik met een vos op pad ben die weliswaar enkele haren verloren heeft maar zeker niet zijn streken. Piet ging vol op de pedalen en toen ik was uitgewaterd, was Piet in geen velden of wegen meer te bekennen….!! Bij de afslag Mariahoop stond hij me lachend op te wachten en kreeg ik tussendoor nog het woord "zeikerd" naar mijn hoofd geslingerd. Via enkele voor mij geheel nieuwe wegen gaat het uiteindelijk richting Bruggelchen, Waldfeucht en Haaren naar Postert, waar ik afscheid van Piet neem en reeds wordt opgewacht door enkele goede stuurlui, die vandaag niet nat wilden worden en keurig aan de wal zijn gebleven.

Na enkele minuten arriveert de grote groep en kan de gezellige slotbijeenkomst beginnen, allereerst IMGP7370
worden we door de firma Joris getrakteerd op overheerlijke vlaai. Bedankt voor deze mooie en overheerlijke geste !!! als iedereen voorzien is eist de voorzitter middels een schril fluitsignaal de aandacht en…. is het ineens muisstil in de kantine van "de Wieen" want de bekendmaking van de clubkampioen is aan de orde. 

Allereerst heet de voorzitter een goed herstellende Jos Nacken – die zich de vlaai goed laat smaken – welkom (inderdaad Jos, goed aansterken !!!) en daarna geeft hij in zijn toch wel lange betoog IMGP7387
aan dat met het verstrijken der jaren de seizoenen voorbij vliegen. Met de mededeling dat er dit jaar maar een kampioen is licht de voorzitter al een klein tipje van de sluier. Traditiegetrouw wordt hierna gestart met de nummer 10 om zo langzamerhand uit te komen bij de top van het klassement. Na Maan, Fred, Piet S., Frans, Henk, Piet V. komen we bij een gedeelde derde plaats, die voor  Rene (kampioen 2009) en Sjra is. Als de tweede komt Wim (eveneens kampioen 2010) uit de koker en dus is het gissen wie de nieuwe kampioen wordt die dus het alleenrecht op de titel zal opeisen. 

Voor menigeen duurt de stilte van enige seconden minuten…. Uiteindelijk maakt de voorzitter aan alle spanning een einde met de woorden: "EN DE NIEUWE CLUBKAMPIOEN IS…………..:

JAN WASSEN……………………………………….!!!!!!! " IMGP7395

Nadat de clubkampioen uitgebreid gefeliciteerd is moet er nog een fotoreportage gemaakt worden. Hierna is het notabene de clubkampioen zelf die als een van de eerste met de bloemen huiswaarts gaat want, zo deelde hij mede: "ik moet me snel douchen want anders zit ik te laat voor de tv: zo meteen begint  de Bundesliga…….!!!"  (hieronder op foto de nieuwe clubkampioen, aan de linkerzijde geflankeerd door de oude kampioenen Wim en Rene en aan de rechterzijde door broer Sjra, de nr. 3 van het eindklassement)IMGP7404

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s